Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

2021 se bo začelo z olimpijskimi kvalifikacijami

V Svetovnem taekwondoju se pripravljajo na tekmovanja v letu 2021. Letošnji koledar so pripravili z mislijo, da kar se da zaščitijo tekmovalce, oziroma vse tiste, ki bodo sodelovali na turnirjih. Zato so snovalci programa sodelovali z medicinskimi strokovnjaki in v programu poskušali zajeti takšne zdravstvene in varnostne usmeritve, ki bodo omogočale varno izvedbo tekmovanj. Letošnje leto se bo  začelo z evropskimi in azijskimi kvalifikacijskimi turnirji za olimpijske in para olimpijske igre v Tokiu 2021. Na teh tekmovanjih bodo evropski in azijski športniki zapolnili še zadnja prosta mesta za, danes že lahko tako rečemo, zgodovinske olimpijske igre.

Po težavah v preteklem letu bo Tokio 2021 poseben trenutek, v katerem bo svet združen v solidarnosti in praznovanju športa. Za Svetovni taekwondo bo izjemno pomemben, saj ne samo, da bodo najboljši taekwondoisti na svetu s svojim talentom navduševali svetovno občinstvo na olimpijskih igrah, ampak bodo to počeli tudi najboljši športniki para taekwondoja na para olimpijskih igrah.

Z olimpijskimi in para olimpijskimi igrami pa se letošnja fantastična tekmovanja še ne bodo zaključila.  Svetovno prvenstvo bodo organizirali v kitajskem Wuxiju. Navijačem bo zagotovo zanimivo tudi svetovno prvenstvo v taekwondoju na plaži.

Po uspehu otvoritvenih svetovnih urbanih iger leta 2019 naj bi se taekwondo znova predstavil tudi v letošnji izdaji teh iger.

V letu 2021 bo tudi veliko novih taekwondo prireditev. Pred Tokiom v Svetovnem taekwondoju upajo, da bodo v Taekwondowonu organizirali novo ustvarjeno serijo World Taekwondo Grand Prix Challenge (Izziv velike nagrade Svetovnega taekwondoja). Svetovni taekwondo bo tudi lansiral World Taekwondo Super Talent Show (Predstava super talentov Svetovnega taekwondoja) in ponovil Spletno svetovno prvenstvo v tehniki, ki je lansko leto privabilo več kot 1500 športnikov iz 98 držav. Kombinacija novih in uveljavljenih tekmovanj ter osebnih in spletnih dogodkov zagotavlja edinstven in razburljiv svetovni taekwondo koledar v letu 2021.

Foto: WT

Povzeto po WT