Bilo je solidno

Prvi dan hrvaške tekme svetovnega pokala, ki se danes zaključuje v Zagrebu s tekmovanjem v kadetski in mladinski konkurenci, smo imeli v članih in nekaterih mladincih kar nekaj adutov za visoke uvrstitve. Po celodnevnem tekmovanju sta najvišje posegla OLYMPUS DIGITAL CAMERAIvan Trajković in Franka Anić, ki sta si priborila finalni nastop. V njem Trajković ni nastopil, saj si je v polfinalu proti Francozu Omarju El Yazidiju poškodoval koleno, Anićevi pa je po dveh izenačenih rundah proti Hrvatici Jelićevi, v tretji pošla moč. Jure Pantar je osvojil peto mesto, medtem ko je Nejc Hladnik izpadel po prvi, Anita Kaltak in Dunja Lemajić pa po drugi borbi. V mladinski konkurenci si je Maša Lemajić pritekmovala bronasto medaljo. Do zmage je prišel Matic Pajk, Domen Pirc in Klara Kadić pa sta ostala brez nje.

V ženski kategoriji do 67 kg smo imeli dve tekmovalki. Obe sta suvereno pričeli s tekmovanjem. Dunja Lemajić je v prvem krogu s 13:2 ugnala Finko Rahmani, Franka Anić pa je v drugem krogu v tretji rundi proti Švedinji Zederfeldt prišla do petih točk in napredovala v naslednji krog. Lemajićeva se je v svojem drugem dvoboju pomerila s Petro Matijašević, Hrvatico, ki je bila na turnirju druga nosilka. Povedla je za točko, nato pa v drugi rundi lovila zaostanek treh, OLYMPUS DIGITAL CAMERAv tretji pa dveh točk. Po šestih minutah dvoboja je Hrvatica uspela zadržati točko prednosti in napredovati v četrtfinale. V njem je naša druga zastopnica Anićeva, deklasirala Hrvatico Matićevo. Korčulanka se je z enakim pristopom lotila v polfinalu še Srbkinje Bajićeve. Prvo zmagoslavje na odprtem prvenstvu Hrvaške pa ji je preprečila domačinka Matea Jelić. Anita Kaltak je uspešno pričela nastop v Zagrebu, saj je v prvem krogu z 12:7 premagala Hrvatico Magdićevo. Za nagrado jo je čakal obračun s prvo nosilko, Švicarko Bezzolo. Kaltakovi je prvi uspel udarec za točko. Zatem je Bezzola postala aktivnejša in izid spreobrnila v 1:6. Do konca dvoboja je Anita omilila poraz, s pristopom pa nakazala, da je v tej sezoni napredovala.

Ivan Trajković, ki je bil v prvem krogu prost, je v drugem nadzoroval potek dvoboja proti Srbu Marčetiću. Ta se je izkazal za neugodnega nasprotnika, saj Bistričanu ni dovolil, da bi se točkovno oddaljil in je v drugi rundi celo povedel za dve točki. V zanimivi končnici tretje runde je Trajković vnovčil bogate mednarodne izkušnje in dvoboj rutinirano pripeljal do konca. Morda nekoliko lažje delo, a le na videz, je imel Trajković v polfinalu proti Francozu Yazidiju. Žal si je zaradi spleta neugodnega poteka dogodkov nekaj pred koncem dvoboja Ivan poškodoval kolenske vezi. Kljub temu je uspel dvoboj končati kot zmagovalec. Je pa bila poškodba takšne narave, da je moral predati finale proti Hrvatu Golcu. Zdravniški pregled v naslednjem tednu pa bo dal odgovor, ali se bo lahko udeležil dveh G1 turnirjev v Turčiji, ki bosta na programu konec novembra. Jure Pantar je bil kot prvi nosilec kategorije do 63 kg, prost v prvem krogu. V drugem mu Italijan Conti ni OLYMPUS DIGITAL CAMERAmogel do živega. Precej bolj vroče je bilo v tretjem proti Hrvatu Turkalju, saj je slednji uspel v tretji rundi izenačiti na 8:8. Hitrost je bila tista, ki je Pantarja izvlekla iz težav in ga popeljala do dvoboja z naslednjim Hrvatom. Dvoboj z Divkovićem je bil enakovreden. Po dveh rundah sta oba borca zbrala po štiri točke. V tretji je Antonio povedel, Juretu pa je zmanjkovalo časa za preobrat. Izvedel je udarec z obema nogama v glavo, ki pa ga sodniki niso priznali, tako da je bil Divković tisti, ki je napredoval v polfinale. Med člani se je boril še Nejc Hladnik, za katerega je bil Grk Papadopoylos premočan nasprotnik.

V mladinski konkurenci so štirje Slovenci prišli do dveh zmag. Maši Lemajić je zlata točka proti Nemki Arslannogullarijevi OLYMPUS DIGITAL CAMERAprinesla bronasto medaljo. Druga zmaga je bila delo Matica Pajka, ki je ugnal Švicarja Ortolinija. Domen Pirc je izgubil po nepredvidljivi zlati točki proti Nemcu Yahiai, medtem ko je Klara Kadić proti Čehinji  Simankovi pokazala manj, kot je dejansko sposobna.

Mladinci

Kategorija do 59 kg

Prvi krog

Matic Pajk : Ortolini (Švica) – 17:7

Drugi krog

Matic Pajk : Womak (Poljska) – 12:22

Kategorija do 68 kilogramov

Drugi krog

Domen Pirc : Amin Yahia (Nemčija) 2:3 (Zlata točka)

Mladinke

Kategorija do 59 kg

Drugi krog

Klara Kadić : Adriana Simankova (Češka) – 0:2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kategorija do 68 kg

Četrtfinale

Maša Lemajić : Ceyda Arslannogullari (Nemčija) – 3:2 (Zlata točka)

Polfinale

Maša Lemajić : Rebeka Furedi (Madžarska) – 11:14

Člani

Kategorija do 63 kg

Drugi krog

Jure Pantar : Emanuele Conti (Italija) – 18:5

Tretji krog

Jure Pantar : Domagoj Turkalj (Hrvaška) – 11:8

Četrtfinale

Jure Pantar : Antonio Divković (Hrvaška) – 6:10

Kategorija do 68 kg

Prvi krogOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nejc Hladnik : Stilianos Mechteridis Papadopoylos (Grčija) – 1:7

Kategorija nad 87 kg

Četrtfinale

Ivan Trajković : Đorđe Marčetić (Srbija) – 11:9

Polfinale

Ivan Trajković : Omar El Yazidi (Francija) – 9:7

Finale

Ivan Trajković : Vedran Golec (Hrvaška) – b.b.

Članice

Kategorija do 53 kg

Prvi krog

Anita Kaltak : Nancy Magdić (Hrvaška) – 12:7

Drugi krog

Anita Kaltak : Manuela Bezzola (Švica) – 2:6OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kategorija do 67 kg

Prvi krog

Dunja Lemajić : Ruqia Rahmani (Finska) – 13:2

Drugi krog

Franka Anić : Sara Zederfeldt (Švedska) – 5:1

Dunja Lemajić :  Petra Matijašević (Hrvaška) – 4:5

Četrtfinale

Franka Anić: Josipa Matić (Hrvaška) – 13:1

Polfinale

Franka Anić : Ana Bajić (Srbija) – 9:0

Finale

Franka Anić : Matea Jelić (Hrvaška) – 0:6