Bo bolje v drugem delu?

Na evropskem kadetskem prvenstvu, ki poteka v madžarski Budimpešti, sta za udeleženci dva tekmovalna dneva. Izmed osmerice slovenskih reprezentantov so nastopili trije. Najdlje, v drugi krog je prišel Domen Molj, ki je v kategoriji do 37 kilogramov v prvem krogu ugnal Omerja Vrbanija, nasprotnika s Kosova. Molj je z nastopom dokazal, da je zelo blizu najboljšim v kategoriji. Ostala naša zastopnika, Lucija Bujas in Rok Motaln sta izgubila svoj uvodni dvoboj. Domen Molj je bil eden izmed 88 kadetov, ki so tekmovali prvi dan evropskega prvenstva. Njegova večja kakovost je prišla do izraza v uvodnem dvoboju, v katerem je suvereno, s 23:3 premagal Omerja Vrbanija. Prvo rundo je osvojil z 10:1, drugo pa s 13:2. Za precej težjega nasprotnika se je pokazal Bolgar Hristo Bogdanov, ki je v prvem krogu podobno visoko slavil proti reprezentantu BiH Njegošu Pantiću. Bolgar je bil od Molja boljši za štiri točke (21:17). Bogdanov je v četrtfinalu za točko (20:19) premagal Rusa Chana in si s tem zagotovil medaljo. V polfinalu je bil kasnejši evropski prvak Izraelec Pashcovsky boljši z rezultatom 31:20.

Rok Motaln, ki je tekmoval v kategoriji do 41 kilogramov, je bil v prvem krogu prost. V drugem se boril proti Srbu Novaku Staniću, ki si je že v prvi rundi priboril občutnejšo prednost (2:8). V drugi se je razlika še povečala (4:21), tako da je bil dvoboj, ki se je končal z izidom 4:24, odločen že v drugi rundi. Lucija Bujas, ki je prav tako tekmovala v kategoriji do 41 kilogramov, se je v prvi rundi dobro zoperstavila Srbkinji Andreji Bokan, ki je na koncu postala evropska podprvakinja, saj je zaostajala le za tri točke (5:8). V drugi rundi je Srbkinja prišla do odločilne prednosti (12:23), v tretji pa je nadaljevala z ritmom iz druge (17:37). Bokanova je v drugem krogu ugnala prvo nosilko, Hrvatico Mateo Jelić, na poti do finala pa je premagala še višje postavljeno Rusinjo Anastasio Subbotino. Enako presenečenje je v spodnjem delu žreba pripravila kasnejša evropska prvakinja Jovana Vasiljević.

Danes bodo nastopili trije slovenski kadeti – Ana Ranđelović (kategorija do 47 kg), Lin Kovačič (kategorija do 49 kg) in Nemanja Vasić (kategorija do 53 kg). V nedeljo, ko bo zadnji tekmovalni dan pa še Leon Lenart Drašković (kategorija do 65 kg) in Larisa Lončarič (kategorija do 55 kg).

 

Slovenska reprezentanca na KEP v madžarski Budimpešti

Lucija Bujas (kategorija do 41 kg), Ana Ranđelović (kategorija do 47 kg), Larisa Lončarič (kategorija do 55 kg), Domen Molj (kategorija do 37 kg), Rok Motaln (kategorija do 41 kg), Lin Kovačič (kategorija do 49 kg), Nemanja Vasić (kategorija do 53 kg), Leon Lenart Drašković (kategorija do 65 kg).

 

Najboljši evropski kadeti

Prvi tekmovalni dan

Kadeti

Kategorija do 33 kilogramov

  1. mesto – Bendeguz Molnar (Madžarska), 2. mesto – Olexandr Oganov (Ukrajina), 3. mesto – Idar Bagov (Rusija), 3. mesto – Teodoro Del Vecchio (Italija)

Kategorija do 37 kilogramov

  1. mesto – Tom Pashcovsky (Izrael), 2. mesto – Sebastian Oberski (Nemčija), 3. mesto – Hristo Bogdanov (Bolgarija), 3. mesto – Milan Molle (Nizozemska)

 

Kadetinje

Kategorija do 29 kilogramov

  1. mesto – Nur Arayan (Nemčija), 2. mesto – Emilia Li (Rusija), 3. mesto – Areti Tsigka (Grčija), 3. mesto – Dóra Halász (Madžarska)

Kategorija do 33 kilogramov

  1. mesto – Bruna Duvančić (Hrvaška), 2. mesto – Aina Murzaeva (Rusija), 3. mesto – Elsa Hernandez (Španija), 3. mesto – Anastasiia Makarova (Rusija)

 

Drugi tekmovalni dan

Kadeti

Kategorija do 41 kilogramov

  1. mesto – Zeynel Firat Tanriverdi (Turčija), 2. mesto – Aleksandr Tsoi (Rusija), 3. mesto – Vito Jelić (Hrvaška), 3. mesto – Danylo Ulianov (Ukrajina)

 

Kategorija do 45 kilogramov

Prvo mesto – Daniel Ladzhev (Bolgarija), 2. mesto – Artem Stepanenko (Rusija), 3. mesto – Kristian Storsul Borgen (Norveška), 3. mesto – Nikola Lukić (Srbija)

Kadetinje

Kategorija do 37 kilogramov

  1. mesto – Fatma Eylul Koca (Turčija), 2. mesto – Nilla Brostrom (Nizozemska), 3. mesto – Martina Pesce (Italija), 3. mesto – Evelyn Buntusch (Nemčija)

Kategorija do 41 kilogramov

  1. mesto – Jovana Vasiljević (Srbija), 2. mesto – Andrea Bokan (Srbija), 3. mesto – Anastasia Subbotina (Rusija), 3. mesto – Adriana Cerezo (Španija).