Borilo se jih bo 38

Nekaj manj kot 1000 udeležencev bo štelo Odprto prvenstvo Slovenije, ki ga bo WT Slovenija organizirala jutri in v nedeljo v ljubljanski Areni v Stožicah. Barve slovenske reprezentance bo zastopalo 38 tekmovalcev, ki se bodo jutri potegovali za čim višje uvrstitve v kadetski in mladinski konkurenci, v nedeljo pa še v članski. »Letošnje Odprto prvenstvo Slovenije bo dvanajsto po vrsti. Gre za največji slovenski dogodek, kar se taekwondoja tiče. Nanj se je prijavilo 959 posameznikov iz 35 držav«, je na današnji tiskovni konferenci pred začetkom dvodnevnega turnirja povedal Zlatan Ranđelović, predsednik WT Slovenija. Športni direktor Darko Kadić je dodal: »Letos bomo največje slovensko tekmovanje v taekwondoju izpeljali na osmih boriščih. Prvič se bo zgodilo, da se bodo kadeti in mladinci potegovali za točke evropske lestvice. Turnir je pomemben tudi za naše kandidate, ki bodo aprila tekmovali na olimpijskih kvalifikacijah, saj jim lahko točke, ki jih bodo osvojili v Stožicah, pomagajo pri ugodnejšem žrebu«. Odprtega prvenstva Slovenije se bo udeležilo nekaj močnih evropskih reprezentanc. Morda slovenska po osvojenih medaljah ne bo posegla po samem vrhu, a ima nekaj močnih posameznikov. Med njimi je najbolj izkušen Ivan Trajković: »Kar se forme tiče, sem ravno tam, kjer bi moral biti. Počutim se dobro. Iz Švedske, kjer sem tekmoval na Predsednikovem pokalu, sem se vrnil včeraj. Tam sem ugotovil, kje delam napake in kje je še prostor za napredovanje. Vesel sem, da lahko točke zbiramo tudi v Sloveniji. Te bom osvajal vse do olimpijskih iger. V tem trenutku je forma zadovoljiva. Mislim, da sem za to domačo tekmo dobro pripravljen. Konkurenca bo na primernem nivoju. Med njo je tudi Patrik«. Naš mladi reprezentant, ki ga je omenil Trajković se bo v tej sezoni zvečine boril v kategoriji do 87 kilogramov, je odgovoril: «Upam, da bo letos slovenski finale in da bo sam turnir pravi šov. Če bom v finalu izgubil, bom najmanj razočaran doslej. A se ne bom predal vnaprej, Ivan se bo moral za zmago močno potruditi«, je zažugal starejšemu kolegu Patrik Divković, zmagovalec letošnjega Odprtega turškega prvenstva. Nazaj v tekmovalni ritem je Ana Petrušić: »Če izhajam iz dejstva, da sem imela slabo lansko sezono, saj sem tekmovala le na štirih turnirjih in sem se večji del leta ukvarjala s sanacijo dveh težjih poškodb, potem bi morala biti v tem letu uspešnejša. Na tekmovanje sem se pripravljala predvsem taktično. V tem trenutku mi je bolj pomembno kot lovljenje točk, da popravim taktične zadeve.« 56 kategorij bo na programu dvodnevnega turnirja. Na slovenskem reprezentančnem spisku so:

Kadeti

Aljaž Miklavčič, Ožbolt Molj, Miha Kovačec, Jaka Babič, Jan Raškovič, Ognjen Bjeloševič, Maša Žvižaj, Mojca Maršič, Danaja Škofič, Medeja Mohorič, Nika Rudolf.

Mladinci

Nikolaj Bulatović, Danin Hasanagić, Rok Motaln, Domen Molj, Luka Rašković, Žan Zupančič, Miha Bradač, Nemanja Vasić, Lin Kovačič, Gal Maršič, Tian Kranjec, Vid Mohorič, Leon Lenart Drašković, Larisa Lončarič, Ana Randelović, Anastasija Ljubinković, Nik Auguštin.

Člani

Siniša Todić, Jure Tozon, Matevž Koren, Tilen Ajhmajer, Tadej Pirc, Patrik Divković, Ivan Trajković, Ana Petrušić, Lara Bradač, Piadora Lončarič, Anita Kaltak, Sandra Milosavljević, Nuša Urnaut. Slovenske reprezentante bodo spremljali trenerji Dragoslav Zarić, Rene Voglar, ZoranZarić, Luka Režek, Jure Pantar, Miodrag Krnetić, Goran Divković in Tomaž Zakrajšek, Zlatan Ranđelović, Elvir Hasanagić in Kristijan Kovačič.

Vodja reprezentance je Darko Kadić, fizioterapevt pa Mario Dušak.