Brez repasaža, brez možnosti za medaljo

baku1_12Na evropskih igrah v Bakuju se je tekmovanje v taekwondoju prevesilo v zadnjo četrtino, saj so opravili z nastopi v šestih, od osmih kategorij. V prvih treh tekmovalnih dnevih smo imeli na borišču dva slovenska reprezentanta. Danes se je borila Franka Anić, včeraj pa Jure Pantar.

Jure v repasaž, Franka obstala pred njim

Medtem ko je Anićeva v prvem krogu premagala Nemko Rabio Guelec, je Pantar s 11416147_10153452522632369_3324599651567753854_n3:11 izgubil proti domačinu Aykhanu Taghizadeju, ki pa se je uvrstil v finale in s tem Pantarju ponudil možnost preboja do brona s pomočjo dodatnih borb. Vendar je imel Jure v Špancu Joelu Gonzalezu Bonilli prav tako in to dobesedno, previsoko oviro, tako, da se je od evropskih iger poslovil z drugo borbo, katero je prav tako izgubil s 3:11. Kar nekaj točk je oddal zaradi opominov (Kyong-go), ostale pa je Španec nabral z obrambnimi udarci, saj Juretu ni preostalo nič drugega, kot da s povečano aktivnostjo poskuša spremeniti potek dvoboja. Do dveh borb na evropskih igrah je prišla tudi Anićeva, ki pa se je v drugem krogu pomerila s prvo na svetovni lestvici – Švedinjo Elin Johansson. b6a7f4dbf3Švedinja se je še enkrat v nizu izkazala za neugodno nasprotnico. Do zmage (4:5) je Skandinavka prišla predvsem zaradi dogodkov v drugi rundi. V njej je najprej dosegla nasploh prvo točko v dvoboju. Do naslednje je prišla po dveh opominih Anićevi. Ko je pet sekund pred koncem runde, drugi opomin prejela še Johanssonova, je nasprotnici znova ločila le točka. V dobri minuti in pol tretje runde, je Anićeva uspela dvakrat izenačiti. Po dveh zaporednih točkah Švedinje – do druge je prišla dve sekundi pred koncem dvoboja, je Franki zmanjkalo časa za preobrat. Sicer je osvojila še kazensko točko, a se je sekundo zatem dvoboj iztekel. Žal je Švedinja polfinalni dvoboj proti domačinki Faridi Azizovi izgubila z 2:5, tako, da je Anićeva ostala pred vrati repasaža. Do bronaste medalje sta se prebili Turkinja Tatarjeva in Švedinja Johanssonova. V dvoboju za prvo mesto v kategoriji do 67 kg, se je 40-tih točk razveselila Rusinja Anastasiia Baryshnikova, ki je Azizovo ugnala v razburljivem finalu s 6:5.

Z zlato točko v četrtfinaleDSCN0048

Še pogled na Anićin prvi dvoboj. Rabia Guelec je v prvi rundi prišla do edine točke. Drugo je z 2:1 dobila naša reprezentantka. V tretji je Nemka dosegla točko, ki pa jo je nato zapravila s kazensko točko, tako da je o zmagovalki odločala četrta runda. V njej je po 31 sekundah borbe Franka uspela zadeti Rabio in se s pomočjo zlate točke uvrstiti v četrtfinale. Jutri bosta tekmovala še naša zadnja zastopnika, Ivan Trajković n Nuša Rajher.