Brez vidnejše vloge

Eno izmed letošnjih evropskih prvenstev je gostila Romunija. V Bukarešto je odpotovalo sedem slovenskih kadetov, med katerimi jih je nekaj, navkljub temu, da so prvič nastopili na tovrstnem kadetskem prvenstvu,  razmišljalo o tem, da so dovolj konkurenčni, da lahko napredujejo do borb, v katerih se delijo medalje. Sicer pa je v glavno romunsko mesto svoje reprezentante

Traveler DC 120poslalo 41 držav. Fantov je bilo 221, punc pa 165.

Med prvimi je izmed naših reprezentantov na tatami stopil Aleks Rogič. V prvem krogu kategorije do 33 kilogramov je s tesnih 2:1 ugnal Španca  Jadea Mariela Dimayuga Baguija, v drugem, ki je bil četrtfinalni, pa je bil s 7:2 od njega boljši Izraelec Itamar Salomon. Manj uspeha je imel Žiga Korpar, ki je bil v prvem krogu kategorije do 37 kilogramov prost, v drugem pa ga je izločil Ukrajinec Traveler DC 120Oleksandr Dziuba. Rezultat te borbe je bil 0:5.

Drugi dan prvenstva je Tadej Pirc nastopil v kategoriji do 41 kilogramov. Šved Leon Glasnović je bil previsoka ovira. Skandinavec, katerega je v drugem krogu porazil Črnogorec Muhamed Djoković, je zmagal s 16:4. Borbo več je imel Aljaž Dimič, ki je tekmoval v kategoriji do 45 kilogramov. Z 11:2 je ugnal Slovaka Filipa Sveca. V drugem krogu se je Dimič zaustavil, s 4:2 je bil boljši Azerbajdžanec Ali Mammadov, ki je nato izpadel v četrtfinalu.

Tretji dan kadetskega prvenstva se je na borišče podal Klemen Heric Sirotka. V prvem krogu kategorije do 49 kilogramov je bil uspešen, saj je s 3:0 ugnal Avstrijca Aarona Hatulana. V drugem pa se mu je, tako kot ostalim naših borcem zalomilo. V izredno napetem dvoboju ga je z 11:10 premagal Izraelec Dmitriy Nagaev, ki je iz Bukarešte odnesel bronast spominek, saj je tekmovanje končal na tretjem mestu. V kategoriji do 53 kilogramov je Patrik Divković, eden naših najizkušenejših tekmovalcev, hitro končal z nastopi, saj ga je v prvem krogu s 7:0 premagal Ukrajinec Traveler DC 120Kostiantyn Kostenevych. Kasneje je bil poraz manj boleč, saj je Kostenevych osvojil naslov evropskega prvaka. V prvem krogu je s tekmovanjem zaključila tudi naša edina kadetinja. Za Adno Kadrič je bila Madžarka Nikolett Nagy previsoka ovira. Kadričeva, kateri je bil to prvi tovrstni turnir, je dosegla osem, Nagyjeva pa štirinajst točk.

Slovenski tekmovalci so ob sedmih porazih dosegli le tri zmage. A so si najverjetneje nabrali nekaj izkušenj, ki jih bodo lahko unovčili na naslednjih tekmovanjih. V skupnem seštevku so bili najuspešnejši borci iz Rusije, ki so ob petih Traveler DC 120zlatih medaljah osvojili še po dve srebrni in bronasti. Drugi so bili Hrvati (štiri zlate, dve srebrni, tri bronaste), tretji pa Turki (tri zlate, tri srebrne in šest bronastih). Medalje je osvojilo 22 držav, oziroma dobra polovica vseh, ki so tekmovale na evropskem kadetskem prvenstvu.