Cepitev

Aktivni dnevi so pred slovenskimi reprezentanti. Prva polovica je odpotovala na Nizozemsko, kjer bo tekmovala na odprtem prvenstvu te države, druga polovica pa pripravlja prtljago na odhod v Kitajski Tajpej, kjer bodo potekale kvalifikacije za olimpijske igre mladih in mladinsko svetovno prvenstvo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAV prvi skupini so naši najbolj izkušeni tekmovalci, oziroma gre za razširjeno člansko reprezentanco. Za udeležbo na turnirju, ki bo potekal v Indoor Sportcentru v Eindhovnu je vladalo izjemno zanimanje, saj gre za edini turnir v Evropi, ki nosi oznako G2. Zato ne čudi podatek, da so organizatorji sicer razpisali 1000 prostih mest, na koncu pa so sprejeli kar 378 prijav več. Torej se bodo morali najboljši še nekoliko bolj potruditi, da bodo prišli do zajetnega števila točk za svetovno lestvico. Proti Nizozemski se je Slovenija odpravila v najmočnejši zasedbi. Zraven je tudi poškodovani Jure Patnar, ki sicer ne bo stopil na tatami, a si bo skrbno ogledal borbe svojih potencialnih nasprotnikov na majskem evropskem prvenstvu. Imel bo veliko dela, saj je za kategorijo do 63 kg prijavljenih 86, za kategorijo do 68 kg pa kar 91 tekmovalcev. Do čim višje uvrstitve bo tako poskušala priti sedmerica, ki jo sestavljajo Franka Anić, Nejc Hladnik, Dunja Lemajić, Anita Kaltak, Ana Petrušić, Nuša Rajher in Ivan Trajković. Tako kot na zadnjih turnirjih, bosta zanje skrbela selektor Miodrag Krnetić in trener Bojan Ferš, ki so ju tokrat okrepili še klubski trenerji posameznih reprezentantov. Pred vsemi je izredno zahtevna naloga, saj je konkurenca zares obilna. Ana Petrušić bo nastopila v kategoriji do 53 kg, v kateri je prijavljenih 47 OLYMPUS DIGITAL CAMERAtekmovalk. V kategorijo do 67 kg, v kateri bosta nastopili Franka Anić in Dunja Lemajić se je prijavilo 31 tekmovalk. V najtežji ženski kategoriji (+73 kg) bo imela Nuša Rajher 26 potencialnih nasprotnic. V najtežji moški, v kateri se bo meril Ivan Trajković, pa bo nastopilo kar 45 teškašev. Močno popolnjene so tudi ostale kategorije, saj bo v tisti do 74 kg tekmovalo 80 taekwondoistov, v tisti do 80 kg pa 61.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATokrat na mladinskem delu turnirja ne bo slovenskih reprezentantov, saj so Klara Kadić, Lucijan Kobal, Matic Motaln, Domen Pirc, Mark Stanič in Sara Pungartnik tik pred potjo v Azijo. V kitajski Tajpej jih bodo popeljali v vlogi trenerjev brata Dragan in Zoran Zarić, kot vodja reprezentance pa jih bo usmerjal sekretar zveze Darko Kadić. »Za kvalifikacije predvidevamo, da bosta potrebni dve zmagi. Pričakujem, oziroma upam, da se bo na olimpijske igre mladih uvrstil vsaj en tekmovalec. Za svetovno prvenstvo je vedno težko napovedovati. Še posebej zato, ker je mladinska reprezentanca ostala brez večine najboljših ( kar pet). Ob uspešnem žrebu, primerni dnevni formi in z malo sreče, se lahko približamo tudi najboljšim. A bo seveda zelo, zelo težko!« je pred nedeljskim odhodom povedal selektor mladincev Dragan Zarić. Najprej čaka našo delegacijo pot do Dunaja. Od tam bodo ob 15 uri poleteli proti Dubaju. Nato se bodo na tem arabskem letališču vsedli še na letalo, ki jih bo poneslo v Tajpej. Tam bodo najprej na programu kvalifikacije (20. in 21.03.) za olimpijske igre mladih, nato pa še (23.03. – 26.03.) svetovno prvenstvo.