Devet zlatih medalj za Slovenijo

Več kot odlično so se na mednarodnem taekwondo turnirju M2, v hrvaškem Vrbovcu, odrezali slovenski borci. Na tekmovanje, ki so ga pričeli organizirati leta 2002, se je prijavilo 508 posameznikov. Izmed Slovencev so v prvi vrsti blesteli tekmovalci Dragona. V Vrbovec jih je potovalo dvanajst. Osmim med njimi je uspela uvrstitev na stopničke!

Ponosni Dragoni

»Ta turnir, ki je prvi v letošnjem letu, je najboljši pokazatelj, kako in koliko smo delali v preteklem obdobju. Obenem nam je pokazal, kako naj nadaljujemo s pripravami. V ekipi je nekaj talentov, ki se potrjujejo z dobrimi rezultati. Najbolj sem vesel, da sta Dunja Lemajić in Ana Petrušić, ki sta v svoji zelo uspešni tekmovalni karieri v kadetski in mladinski kategoriji, odlično nastopili v članski konkurenci. Že v svojem prvem nastopu sta se okronali z najvišjo uvrstitvijo. Zadovoljen sem tudi z članom Nejcem Hladnikom, ki je na  turnirju pokazal, da lahko marsikateremu tekmovalcu v tej kategoriji, dobro prekriža načrte. Po turnirju M2, smo že osredotočeni na naslednjega. Šlo bo za Odprto prvenstvo Slovenije, ki ga organizira naša zveza. Še enkrat čestitke vsem mojim varovancem,« je po vrnitvi v Ljubljano zapisal Miodrag Krnetić, trener Dragona.

Ana borba

Njegovi varovanki, ki sta več kot uspešno prestali krst v članski kategoriji, sta dodali: »Pri mojem prvem članskem nastopu nisem imela posebnega občutka. Z večino nasprotnic sam se že večkrat srečala v mladinski konkurenci. Na drugih turnirjih bo verjetno drugače. Prepričana sem, da je velika razlika med tekmovanjem v mladinski in članski konkurenci. Če bom hotela biti v članski konkurenci tako uspešna, kot sem  v mladinski, se bom morala definitivno bolj pripravljati, kajti nasprotnicam v tej kategoriji, sledim že iz kadetskih tekmovanj. Pričakujem, da bom v članski konkurenci vsaj toliko uspešna, kot v mladinski,« je kot prva strnila občutke  Ana Petrušić.

Dunja

Dunja Lemajić pa: »V soboto sem se na mednarodnem turnirju M2, prvič borila v članski skupini. Izziv sploh ni bil lahek. Predvsem zato, ker tovrstne izkušnje še nisem doživela. Že v prvem krogu sem naletela na favoritinjo, zato je bilo vse skupaj še težje. Po dokaj prepričljivi zmagi, sem svoj uspeh nadaljevala in v finalu ugnala še zadnjo nasprotnico. Konkurenca med starejšimi je bistveno močnejša, kot je v mladinski vrsti. Zato sem s prvim mestom še toliko bolj zadovoljna. Tovrstna zmaga mi ogromno pomeni. Potrjuje, da sem za Odprto prvenstvo ZDA, ki me čaka naslednji teden v Las Vegasu, zares pripravljena.«

Odlični rezultati v članski konkurenci so ljubljanski Dragon potisnili na visoko, drugo mesto v ekipni razvrstitvi!

 

 

Preglejmo najboljše rezultate slovenskih taekwondoistov:

 

Člani

1 mesto: Ana Petrušić, (Dragon) -53 kg, Dunja Lemajić, (Dragon) -67 kg, Nuša Rajher, (Hwarang) +73 kg, Nejc Hladnik, (Dragon) -68 kg,

Mladinci

1 mesto: Katja Hladnik, (Dragon) -68 kg, Domen Pirc, (Šmartno Litija) -63 kg, Jakob Jereb (Tempo) -78 kg,

2 mesto: Matic Motaln, (JiTae) -55 kg, Lucijan Kobal, (Dragon) -78 kg,

3 mesto: Maša Lemajić (Dragon) -59 kg, Sara Pungartnik (JiTae) -68 kg,

Kadeti

1 mesto:  Klemen Heric Sirotka, (Dragon) -49 kg, Patrik Divkovič, (Tempo) -53 kg

2 mesto: Pika Šuc, (Dragon) -37 kg,