Devetnajst jih potrujeje norme za evropska prvenstva

1-austrian open 2013Danes so v Innsbrucku pričeli z dvodnevno tekmo svetovnega A pokala. V tirolskem delu Avstrije se med 1300 tekmovalci nahaja devetnajst članska slovenska reprezentanca. Do odmevnega rezultata poskušajo priti: Dunja Lemajič, Ana Petrušič, Jakob Jereb, Klara Kadič, Anita Kaltak, Matic Motaln, Maša Lemajič, Aleks Rogič, Sara Pungartnik, Mark Stanič, Lucijan Kobal, Aljaž Dimic, Patrik Divkovič, Klemen Herič Sirotka, Žiga Korpar, Tadej Pirc, Luka Režek, Marko Veselinovič in Jan Velušič. V Innsbrucku tako nastopajo člani slovenske B in kadetske reprezentance, ki so v fazi priprav na mladinsko in kadetsko evropsko prvenstvo.

V današnjem programu nastopajo naslednji Slovenci.

Kadet Aleks Rogič se je v prvem krogu kategorije do 33 kg meril s Švedom Linusom Dahllundom. Skandinavec je bil premočan, saj je zmagal z 10:2. V kategoriji do 37 kg se je Žiga Korpar v drugem krogu udaril z zmagovalcem borbe med Francozom Sebasienom Alesio in Angležem Cavanom Aultonom. Francoz Alesio je bil precej boljši, Korpar je izgubil z 9:1. Tadeja Pirca je v kategoriji do 41 kilogramov  z 8:9 premagal Nemec Benjamin Metzger. Prav tako z Nemcem, a s Sascho Beckerjem se je pomeril Aljaž Dimic, ki nastopa v kategoriji do 45 kg. Naš kadet je zmagal z 10:5. Dlje ni šlo, saj je Dimic nato izgubil proti Bolgaru Martinu Garkovu.  Naš reprezentant je zbral eno, Bolgar pa osem točk. Naslednji Nemec, Malik Guelec, tretji po vrsti, s katerimi so se borili Slovenci, je Klemna Heriča Sirotko (kategorija do 49 kg), ugnal po zlati točki.

V mladinski kategoriji se je v prvem krogu Matic Motaln (do 59 kg) boril z Belorusom Aliakseiem Siniakom. Za napredovanje mu je zmanjkala točka, izgubil je z 2:3. V kategoriji do 68 kilogramov je nastopal Mark Stanič, ki je za preboj v drugi krog  premagal Nemca Simona Reesa z visoko razliko – 14:1. V drugem krogu je bil za Staniča usoden Srb Luka Čonić, ki je zmagal s 7:1. Štiri borbe do finala bi sicer čakale Ano Petrušić, ki je tekmovala v kategoriji do 52 kg. Njena prva nasprotnica je bila   Letizia Di Blasio. Italijanka ni bila dorasla, izgubila je z 1:13. Pred vstopom v četrtfinale  je Petrušićevo zaustavila Hrvatica Sara Gelencer, ki je zmagala z 8:3. Enako usodo je doživela Maša Lemajić (kategorija do 59 kg), katera je prv0 nasprotnic0 Britanko  Megan Featherstone odpravila brez izgubljene točke – rezutat je bil 11:0. Za našo najboljšo mladinko v kategoriji do 59 kilogramov, je bila usodna Hrvatica Sara Rajčević, kateri so sodniki prisodili šest, Lemajićevi pa štiri točke.  Današnje slovenske nastope sta zaključila Jan Veleušić in Luka Režek, ki sta tekmovala v članski kategoriji do 74 kg. Nasprotnik prvega je bil Italijan Luigi Scognamiglio, ki je v borbi brez veliko točk, zmagal z 1:0. Luka Režek pa je izgubil proti drugemu Italijanu, Vitu Angileriju s 7:15.