Drugi dan je bilo precej bolje!

1-austrian open 2013Precej bolj kot prvi dan, so bili slovenski reprezentanti, ki so nastopali na  odprtem prvenstvu Avstrije v taekwondoju, razpoloženi drugi tekmovalni dan. Danes jih je v Innsbrucku tekmovalo devet. Njihov učinek so bile štiri medalje. Zlato so nadeli Dunji Lemajić, srebrno Patriku Divkoviču, bronasti pa Jakobu Jerebu in Nuši Rajher.

V kategoriji do 53 kilogramov je kadetu Patriku Divkoviču najprej nasproti stal Poljak Szymon Lupa. Naš tekmovalec je zmagal s 7:0.V drugem krogu je s 5:2 padel Nemec Daniel Schaefer, v četrtfinalu pa po zlati točki še Hrvat Marko Triva. V polfinalu je moral poraz priznati še Srb Filip Karajlović,  ki je dosegel eno, a izgubil štiri točke. V finalu je bil Divkovičev nasprotnik Azerbajdžanec Nurlan Fataliyev. Tekmovalec iz vzhoda Evrope je bil boljši za dve točki, dvoboj je zmagal s 6:4.

V mladinski konkurenci kategorije do 78 kilogramov je bil Lucijan Kobal v prvem krogu prost. V drugem, četrtfinalnem ga je čakal Srb Aleksandar Djorić, ki je zmagal po zlati točki. V najtežji mladinski kategoriji, v tisti nad 78 kilogramov, je bil Jakob Jereb uspešen v četrtfinalu. Z 12:2 je premagal Poljaka Kornela Daleckija in si s tem priboril medaljo. Ta je bila bronaste barve, saj ga je v polfinalu ustavil Grk Dimitrios Tsachtsirlis.  Med Dunja Lemajic4mladinkami je Anita Kaltak, ki tekmuje v kategoriji do 49 kilogramov, morala priznati poraz v uvodnem dvoboju. S 3:5 je bila boljša Britanka Georgia Barnes. Klaro Kadić je v kategoriji do 55 kilogramov testirala Nemka Julia Lelito. V dvoboju polnem točk, je s 13:11 slavila Nemka. V najtežji kategoriji, v tisti nad 68 kilogramov, smo imeli dve borki. Sara Pungartnik se je merila v četrtfinalu z zmagovalko dvoboja med Nemko Sarah Di Sinno in Poljakinjo Aleksandro Kowalczuk. Napredovala je slednja, ki je uspela premagati tudi Saro in to s tesnim  rezultatom 1:2. Dunja Lemajić je nastopila krog prej. Za napredovanje v četrtfinale je z 11:4 premagala Nemko  Leonie Martin. Tudi naslednja Dunjina nasprotnica, Avstrijka Sandra Hoeflinger,  je izgubila s precejšnjo razliko. Izid četrtfinala je bil 12:0. Nekoliko bolje, a le spoznanje, se je godilo Nemki Rabiji Yorulmaz, ki je v borbi za vstop v finale izgubila s 14:4. Lemajićevi je bila najbolj blizu Poljakinja Kowalczukova, ki je v finalu dosegla dve točki. Naša reprezentantka pa štiri in je s tem Sloveniji zagotovila prvo in edino zlato medaljo na letošnjem odprtem prvenstvu Avstrije.

V članski kategoriji do 68 kilogramov je Marko Veselinovič z 1:3 izgubil proti Nigerijcu Segunu Olusholi. Edina je v ženski članski konkurenci tekmovala Nuša Rajher. V četrtfinalu kategorije do 73 kilogramov je po zlati točki premagala Poljakinjo Aleksandro Krzemienieckajo. Tudi v polfinalu je bilo za zmago potrebno doseči točko v dodatni rundi. Žal je bila v njem učinkovitejša Carolina Fernandez iz Venezuele, ki je napredovala v finale. Rajherjeva je turnir v Innsbrucku končala na tretjem mestu, Fernandezova je bila druga, zmagala pa je Brazilka Natalia Falavigna, ki je finale dobila s 5:4.