Drugi dan je šlo do četrtfinala

Dogajanje na mladinskem evropskem prvenstvu, ki ga organizirajo v Sarajevu, glavnem mestu Bosne in Hercegovine, se je prevesilo v zadnjo tretjino. Drugi dan je imela Slovenija na boriščih tri reprezentante. Precej se je pričakovalo od Domena Molja. Ta je začel v kategoriji do 55 kilogramov, v kateri je tekmovalo 29 mladincev, suvereno. Šveda Gabriela Clarena je ugnal z rezultatom 22:3. V drugem krogu se mu je Bolgar Deyan Božhkov upiral do začetka tretje runde, ko so ga sodniki pri rezultatu 17:16 zaradi prevelikega števila kazenskih točk diskvalificirali. V četrtfinalu se je Španec Jorge Martinez izkazal za neugodnega nasprotnika. V dvoboju, polnem točk, se je napredovanja v polfinale razveselil Španec, ki je zmagal z rezultatom 39:33. Martinez se je uvrstil v finale, v katerem pa je bil proti Rusu Gikmakovu povsem brez moči. Rus je po dveh rundah slavil z 29:2. “Najprej bi se vsem rad zahvalil za podporo! Atiju, ki me je peljal na vse treninge. Trenerju Juretu ki me vodi in seveda še zvezi, ter ostalim. Vse vas cenim!
Peto mesto na evropskem mladinskem prvenstvu. Po 2 zmagah in porazu v tretjem dvoboju. V dvoboju proti finalistu Špancu. Nisem prišel po samo dve zmagi. Vendar se moram s tem sprijazniti in iti dalje. Trudil se bom naprej in si to danes vzel kot dodatno motivacijo za naslednje poglavje”, pravi Domen Molj, ki se je kritično ozrl na dogajanje na evropskem prvenstvu. V kategoriji do 59 kilogramov nas je predstavljal Nikolaj Bulatović. V prvem krogu se je pomeril z Izraelcem Kfirjem Melucho. Slednji je zmagal s štirimi točkami prednosti, rezultat dvoboja je bil 17:21. »Zjutraj sem se zbudil precej zgodaj. Priznam, da sem bil v postelji nervozen. Ko sem prišel v ogrevalno dvorano, je bilo že bolje. Dvoboj sem suvereno začel. Nasprotnik me je v borbi presenetil z njegovim načinom bojevanja. To je bil razlog mojega poraza. Od zmage nisem bil preveč oddaljen. Vendar bližje ni šlo. Prepričan sem, da bom naslednje leto dosegel boljši rezultat. Zahvaljujem se vsem, ki ste mi na tej poti stali ob strani in trenirali z mano«, je dejal po koncu dvoboja Bulatović. Naša tretja predstavnica je bila Anastasija Ljubinković. V drugem krogu kategorije do 68 kilogramov se je »udarila« z Italijanko Giulio Maggiore. Tekmovalka naše zahodne sosede je bila premočna. Po dveh rundah in rezultatu 25:4 jo je sodnik razglasil za zmagovalko. Danes so blesteli Rusi, saj so zmagali v kar treh kategorijah od petih. Naslova evropskih prvakov sta odšla še v Turčijo in na Hrvaško. Izkazali so se tudi Španci, saj so prišli do kar štirih medalj. Jutri se bosta v konkurenci vrstnikov pomerila še zadnja naša reprezentanta. To sta Danaja Škofic in Luka Raškovič.

 

Najboljši po kategorijah drugi dan evropskega prvenstva

Mladinci, kategorija do 55 kilogramov

  1. Ilia Gikmatov (Rusija), 2. Jorge Martinez (Španija), 3. Teodoro Del (Italija), 3. Konstantinos Dimitropoulos (Grčija), 5. Domen Molj (Slovenija).

 

Mladinci, kategorija do 59 kilogramov

  1. Omer Faruk Dayioglu (Turčija), 2. Maksim Bandarevich (Belorusija), 3. Jesus Fraile (Španija), 3. Aron Suderlund (Švedska)…. 16. Nikolaj Bulatović (Slovenija).

 

Mladinci, kategorija do 78 kilogramov

  1. Vito Krpan (Hrvaška), 2. Rahmet Baran Simsek (Turčija), 3. Dimitrije Ajduković (Srbija), 3. Ilija Jukić (BiH).

 

 

Mladinke, kategorija do 44 kilogramov

  1. Alisa Angelova (Rusija), 2. Lana Komnenović (Srbija), 3. Ana Lopez (Španija), 3. Hanne Waerzeggers (Belgija).

 

Mladinke, kategorija do 68 kilogramov

1. Anastasiia Kosmycheva (Rusija), 2. Ainhoa Garcija (Španija), 3. Adele Williamson (Velika Britanija), 3. Izabela Ranecka (Češka)… 9. Anastasija Ljubinković (Slovenija).