Drugi dan zmagi za slovenski kadetinji

V Beogradu, kjer poteka evropsko kadetsko prvenstvo, so opravili z dvema tretjinama turnirja. Drugi tekmovalni dan je imela Slovenija tri zastopnikeVida Miloševića, Oljo Bulatović in Anabel Adamlje. Punci sta zmagali uvodni dvoboj, Milošević pa se je ustavil v prvem krogu. Olja Bulatović je odlično odprla tekmovanje v kategoriji deklet visokih do 164 centimetrov. Njena kategorija je bila tudi ena najštevilčnejših na prvenstvu, saj je v njej tekmovalo 31 kadetinj. Ukrajinki Pohosianovi je v prvi rundi prepustila šest točk, sama pa jih je dosegla dvanajst. Jo je pa povsem zmanjkalo v drugem dvoboju, ko proti Hrvatici Hinićevi ni uspela osvojiti točke. »Navkljub visokemu porazu v drugem krogu je bilo tekmovanje zame dobro. Zelo sem vesela, da sem prišla do zmage na evropskem prvenstvu. To je bila nasploh moja prva zmaga, saj sem na lanskem prvenstvu izgubila v prvem krogu. Po dvoboju proti Pohosianovi sem bila kar vzhičena. V Beogradu sem prišla do velike izkušnje. V drugem krogu je bila Hrvatica enostavno premočna nasprotnica. Ne glede na to, sem se trudila kolikor je šlo«, sporoča iz Srbije Olja Bulatović, ki bo tudi v naslednjem letu tekmovala v kadetsko konkurenci.

Enak učinek kot Bulatovićevi je uspel Adamljetovi. V njeni kategoriji je tekmovalo 21 kadetinj. V prvem krogu je ugnala Bosanko Jašarevićevo z 2:0 v rundah. Prvo je dobila z izidom 14:10, drugo pa s 13:7. V naslednjem krogu je imela nasproti težjo nasprotnico. To je bila Srbkinja Sevo, ki je zmagala v obeh rundah. V prvi z izidom 2:8, v drugi pa s 2:9. »Najprej naj povem, da je na evropskem prvenstvu veliko ljudi. Na njem se počutim zelo dobro. Pred prvim dvobojem sem bila zelo sproščena. Počutila sem se lahkotno. Veliko točk sem dosegla z udarci v telo. Drugače je bilo pred naslednjim nastopom, saj sem imela težke noge in bila nekoliko napeta.  Zdi se mi, da sem nekoliko, kako se naj izrazim, »zamrznila«, zato nisem bila dovolj učinkovita. A je za menoj zelo dobra izkušnja, ki me dodatno motivira za nastope v prihodnje. Sedaj zapuščam kadetsko konkurenco in bom naslednje leto tekmovala med mladinkami«, je povedala Anabel Adamlje.

Z mislimi na zmago je na tatami stopil tudi naš tretji zastopnik Vid Milošević. Žal se mu nastop ni izšel kot je pričakoval. Maltežan Degiorgio se je pokazal kot zelo neugodni nasprotnik. Napredoval je po dveh suverenih rundah z rezultatom 3:15 in 3:16. »Bil je enostavno premočan. Jaz sem poskušal napadati, oziroma sem ves čas rinil naprej. Pritiskal sem nanj, on pa je bil tisti, ki je osvajal točke. Zadeval me je predvsem z nožnimi udarci v glavo. Takole s strani izgleda evropsko prvenstvo enostavno. A je v ringu povsem drugače. To je bilo moje zadnje prvenstvo v kadetski konkurenci. Tako kot Anabel, tudi jaz prehajam v mladinsko družbo«, pravi Vid Milošević. Jutri bodo v Beogradu na programu še zadnje kategorije v kadetski konkurenci. Slovenijo bo predstavljal še naš zadnji tekmovalec. To bo Žiga Poglajen. V nedeljo bodo na blazine stopili še mlajši kadeti in otroci.

 

Rezultati slovenskih kadetov drugi dan evropskega prvenstva

Kategorija do 164 cm

1 krog – Olja Bulatović : Tsviesana Pohosian (Ukrajina) – 2:0 (12:6, 6:4)

2 krog – Olja Bulatović : Sofija Hinić (Hrvaška) – 0:2 (0:12, 0:12)

 

Kategorija do 168 cm

1 krog – Anabel Adamlje : Lana Jašarević (BiH) – 2:0 (14:10, 13:7)

1 krog – Anabel Adamlje : Milica Sevo (Srbija) – 0:2 (2:8, 2:9)

 

Kategorija do 160 cm

1 krog – Vid Milošević : Nathan Degiorgio (Malta) – 0:2 (3:15, 3:16)