Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eden najbolj plodnih turnirjev v naši zgodovini

Deveti Predsednikov pokal Evrope, ki ga konec tega tedna organizirajo v Tallinnu, glavnem estonskem mestu, je bil za večino udeležencev zadnji test pred prihajajočim evropskim prvenstvom, ki bo čez dober teden v Beogradu.

Na njem je tekmovala naša članska reprezentanca, ki se je na severu Evrope res izkazala, saj je osvojila kar štiri medalje. Lin Kovačič je bil zlat, Domen Molj, Ivan Trajković in Patrik Divković pa so si priborili bronaste medalje! Peti član reprezentance, Nikolaj Bulatović je po treh rudah izgubil dvoboj za medalje proti tretjemu nosilcu, Francozu Sebastienu Alesiou.

Kot po maslu je šlo našemu najuspešnejšemu posamezniku, Linu Kovačiču. V Talinu je opravil štiri dvoboje in vse štiri zmagal po dveh rundah. Nemec Muskevits, Poljak Cudnoch, Hrvat Dugać in Ukrajinec Humachenko so mu morali čestitati za zmago. »Na pot sem odpotoval dobro pripravljen. Nisem občutil nobenega pritiska. Vse borbe sem res dobro oddelal, tako da sem zadovoljen s prikazanim. Ker je šlo za tekmovanje nekoliko višjega nivoja, mi zmaga na Predsednikovem pokalu res veliko pomeni. Test v Estoniji je pokazal, da sem za evropsko prvenstvo odlično pripravljen. V Beograd grem po čim boljši rezultat. Vse bom dal od sebe. Bomo videli, kam me bo to pripeljalo«, je bil z opravljenim v Talinu zadovoljen Kovačič.

Tri kategorije nižje od njegove se je ob Bulatoviću boril še Domen Molj. Prve tri dvoboje proti Nemcema Emircanu Onusu in Khaledu Abdel Halimu, ter Francozu Alesiu je zmagal z 2:0. Polfinale proti Špancu Hugu Arillo Vazquezu pa je izgubil z enakim izidom. »Z današnjim dnem sem zadovoljen. Pokazal sem dobre nastope, sproščene in pametne, tako kot znam! S tem sem zadovoljen! To je dobra popotnica za evropsko prvenstvo. Upam, da bo tudi Beograd imel srečen konec. V dvobojih izhajam iz lastne taktike, ne pa iz prilagajanja nasprotnikom. Vem, da se takrat najboljše borim. Zato mi je to tudi glavni cilj na tekmovanjih«, je povedal Molj.

Naš olimpijski potnik Patrik Divković je tokrat tekmoval v kategoriji do 87 kilogramov. Kot drugi nosilec je bil v prvem krogu prost. V drugem je premagal Nemca Joshuo Noela Jurgensa, v polfinalu pa je bil z 2:0 boljši Tunizijec Motaz Ifaoui.

Ivan Trajković je bil slovenski predstavnik v kategoriji nad 87 kilogramov. Po sodniški odločitvi je premagal Španca Ivana Mediavillo. Sledil je dvoboj s starim konkurentom Ivanom Šapino, ki ga je Bistričan premagal z 2:1 in si s tem zagotovil najmanj bronasto medaljo. Zelo napet je bil tudi njegov naslednji dvoboj. Tekmec v polfinalu, (nasproti mu je stal prvi nosilec, Mehičan Carlos Sansores) se je veselil zmage z 2:1. Jutri bodo v Talinu izpeljali še mladinski turnir.

Rezultati

Člani

Kategorija do 54 kilogramov

1. Hristiyan Georgiev (Bolgarija), 2. Ivan Parra Escolar (Španija), 3. Daniel Mehlmann (Nemčija), 3. Yones Aulaqi (Danska)

Kategorija do 58 kilogramov

1. Jack Woolley (Irska), 2. Hugo Vazquez Arillo (Španija), Enes Kaplan (Turčija), 3. Domen Molj (Slovenija)

Kategorija do 63 kilogramov

1. Hao Zhang (Kitajska), 2. Mateusz Chrzanowski (Poljska), 3. Juirdo Cani (Albanija), 3. Kai Cheng (Kitajska)

Kategorija do 68 kilogramov

1. Leon Glasnović (Hrvaška), 2. Zaid Alhalawani (Jordanija), 3. Ye Qiu (Kitajska), 3. Yushuai Liang (Kitajska)

Kategorija do 74 kilogramov

1. Lin Kovačič (Slovenija), 2. Andrii Chumachenko (Ukrajina), 3. Grga Dugać (Hrvaška), 3. Juan Antonio Milan Canovas (Španija)

Kategorija do 80 kilogramov

1. Saleh Elsharabaty (Jordanija), 2. Seif Eissa (Egipt), 3. Kyrylo Hurnov (Ukrajina), 3. Jon Cintado Arteche (Španija)

Kategorija do 87 kilogramov

1. Motaz Ifaoui (Tunizija), 2. Sergio Troitino Amoedo (Španija), 3. Patrik Divković (Slovenija), Mingkuan Meng (Kitajska)

Kategorija nad 87 kilogramov

1. Carlos Sansores (Mehika), Paško Božić (Hrvaška), 3. Ivan Trajković (Slovenija), Zhaoxiang Song (Kitajska)