Evropsko prvenstvo odpirata Pungartnikova in Stanič

slide1Za slovenske mladince se danes pričenja najpomembnejše tekmovanje v tem letu – evropsko prvenstvo, ki ga portugalska zveza organizira v mestu Vila Nova da Gaia, ki leži nasproti Portu, loči ju reka Douro. V tem mestu s skorajda 300.000 prebivalci se nahaja dvanajst slovenskih reprezentantov, ki bodo do sobote tekmovali v družbi 408 vrstnikov iz 44 držav.

Naša prva nastopajoča, Sara Pungartnik in Mark Stanič sta včeraj  uspešno Akerditacije2izpeljala tehtanje, tako, da ni nobenih ovir za današnji nastop. Za borko, ki nastopa v najtežji kategoriji, je bilo tehtanje zgolj formalnost. Sara je pred nastopom povedala: »Upam, da bom z evropskega prvenstva nekaj prinesla. Tako kot vse ostale, si tudi jaz želim osvojiti prvo mesto. In to kljub temu, da je to moje krstno evropsko prvenstvo. Mislim, da sem dobro pripravljena«.  Mark Stanič bo tekmoval v kategoriji do 68 kilogramov.

Pungartnik Hladnik3V poletnih mesecih so se člani slovenske mladinske reprezentance na evropsko prvenstvo zvečine pripravljali v klubih. Nekaj časa pa so preživeli tudi na skupinskih pripravah. Najtemeljitejše so bile teden trajajoče v hrvaškem Skradinu. Dragan Zarić, selektor reprezentance meni, da so njeni člani na evropsko prvenstvo navkljub preglavicam s poškodbami dobro pripravljeni:  »Na Hrvaškem sta bili ob naši reprezentanci, prisotni izbrani vrsti Srbije in Hrvaške. V Skradinu so trenirali še nekateri hrvaški klubi. Vseh skupaj nas je bilo okoli 80. Treningi so bili precej naporni, saj so mladinci poleg jutranjega teka opravili še po dva dvoranska treninga. Žal so se poškodbe kar vrstile. Klara je imela težave s hrbtom, Ana z gležnjem ter Maša s preponami. A smo veseli, da poškodbe niso bile hujše, tako da je ekipa za evropsko prvenstvo pripravljena tako, kot smo načrtovali«. Pred potovanjem na zahod Evrope so opravili še dvodnevne priprave, oziroma tri treninge v Ljubljani.

Slovenski tekmovalci so spoznali dvorano, kjer se bo odvijal turnir, saj so v njej že trenirali. Slovenijo v Vili Novi da Gaia zastopajo:Slovenska reprezentanca

Mladinke

 

-49 kg Anita Kaltak

-52 kg Ana Petrušić

-55kg Klara Kadič

-59 kg Maša Lemajić

-68 kg Dunja Lemajić

plus Sara Pungartnik

mladinci

 

-59 kg Matic Motaln

-63 kg Domen Pirc

-68 kg Mark Stanič

-73 kg Rene Voglar

-78 kg Lucijan KobalPoster_EuropeanJuniorTaekwondo_2013_small

plus Jakob Jereb

Selektor Dragan Zarić

Trener Zoran Zarić

Vodja ekipe Darko Kadič