Imamo jo!

Oziroma jo ima Patrik Divković! Bronasto medaljo na evropskem članskem prvenstvu, ki poteka v angleškem Manchestru! Začeli so ga včeraj, končali ga bodo v nedeljo. Drugi tekmovalni dan je Divković, ki je bil peti nosilec kategorije do 87 kilogramov, preko četrto postavljenega Angleža Cadena Cunninghama prišel do prve evropske članske medalje v karieri! Vse skupaj se je začelo v drugem krogu, v katerem se mu je zoperstavil Srb Miloš Golubović. Prva runda je bila obojestransko tipanje, rezultat po njej pa 4:3 za našega reprezentanta. V drugi rundi se je Divković oddaljil na varno razdaljo (17:10), v tretji pa je prednost še dodatno povečal. Dvoboj se je končal z rezultatom 30:12. Sledil je dvoboj proti zelo neugodnemu domačinu Cunninghamu. Točk v njem je bilo izredno malo. V prvi rundi je do nje prišel Caden, v drugi Patrik, v tretji pa sta oba osvojila še po eno. Ker je bil izid rednega dela 2:2, je o zmagovalcu odločala dodatna runda, kjer je zlato točko osvojil Divković in na ta način že osvojil medaljo, saj je šlo za ¼ finale evropskega prvenstva. Časa za počitek ni bilo veliko. Nekaj več ga je imel njegov nasprotnik v polfinalu, Hrvat Ivan Šapina, ki je četrtfinalni dvoboj opravil pred Divkovićem. Prvi nosilec kategorije je bil premočan. V prvi rundi, ki jo je Šapina dobil z izidom 3:0, mu je Patrik še povzročal težave, v drugi pa je našemu zastopniku pričelo zmanjkovati moči, obenem mu je veliko težav povzročalo boleče koleno, tako da je Hrvat ušel naprej za 11 točk (14:3). V tretji rundi je Patrik osvojil še točko, Šapina 10 (24:4), tako da je Hrvat, ki je bil na lanskem evropskem prvenstvu v Sofiji tretji, napredoval v finale, Divković pa se je ob sanaciji bolečega kolena posvetil čakanju na zaključno svečanost. “Ko smo dobili žreb, so bili prisotni mešani občutki. Vedel sem, da bo drugi dvoboj za medaljo izjemno težak, ker se bom boril z domačinom. Cunningham je zelo neugoden. S trenerjem Draganom sva včeraj naredila analizo obeh prvih nasprotnikov. Iz nje je nastal načrt taktike za danes. Na ogrevanju sem imel občutek, da imam dobre noge. Tudi po zaslugi masaže in lastnega dobrega razpoloženja.
V moji kategoriji sem bil peti nosilec. Žreb mi je namenil nasprotnika iz Srbije. Golubovića res dobro poznam. Na zadnjih dveh medsebojnih borbah sem sicer zmagal, a sta bili obe zelo izenačeni. Prvi dvoboj je bil odličen.  Nasprotnika sem premagal z res veliko razliko. Po tem dvoboju sem občutil,  da sem izjemno dobro razpoložen. Sledila je borba z Britancem. Malce sem bil zaskrbljen, ker je Caden na vseh letošnjih tekmovanjih dosegal odlične rezultate. A sem vedel, da ga lahko premagam. Cel dvoboj sem se boril zelo taktično. Rezultat je bil na koncu rednega dela temu primeren – 2:2. To je pomenilo dodatno rundo na zlato točko. To pomeni, da zmaga tisti, ki prvi izpelje udarec, ki mu prinese točko. Uspelo mi ga je presenetiti, ker sem iz obrambne, taktiko spremenil v napadalno. Z nogo sem dosegel zadetek in zmagal. Občutek je bil izjemen. Ko ga doživiš, se z njim povrnejo vsa leta trdega treniranja in odrekanja.
Ko sem končal s tem dvobojem,  me je v polfinalu nasprotnik iz Hrvaške čakal spočit. Imel sem samo dobrih  pet minut, da se pripravim na polfinale. To se je na sami borbi poznalo. Že na koncu prve runde sem čutil utrujenost. Dvoboj sem izgubil z kar precejšno razliko. A rezultat ni bil povsem realen. To mi je pustilo kanček grenkega priokusa. A vseeno gre za vrhunski rezultat, tako da se ne bom preveč sekiral,” je današnje dvoboje še enkrat podoživel najnovejši slovenski dobitnik medalje na evropskem prvenstvu.  Sicer pa sta se Divković in Šapina pomerila lani na tekmi svetovnega pokala v Črni Gori. Tudi takrat je zmagal Hrvat – a le s 4:2. Jutri bo na enem izmed borišč dvorane, kjer poteka evropsko prvenstvo Lin Kovačič, v nedeljo pa še Ivan Trajković.