Izboljšati uvrstitev iz Nemčije

1-Nusa13medaljaPrejšnji konec tedna v Hamburgu, konec tega v Eindhovnu. To sta mesti v Nemčiji in na Nizozemskem, ki organizirata evropski tekmi svetovnega pokala. Ob sedemčlanski slovenski mladinski reprezentanci, bi se morala proti zahodu Evrope napotiti tudi Nuša Rajher. Žal ji je odhod preprečila poškodba noge, zaradi katere mora nekaj dni počivati. Sicer bi bilo tekmovanje na odprtem prvenstvu Nizozemske, že njen peti nastop na tem turnirju. Najboljša slovenska borka v kategoriji nad 73 kilogramov je v Hamburgu prišla do svoje 30 in 31 zmage na mednarodnih turnirjih najvišjega svetovnega ranga. Na 30 tovrstnem tekmovanju v karieri, ji je uvrstitev v finale preprečila Francozinja Gwladys Epangue, ki jo je premagala še v tretjem medsebojnem dvoboju.

Kako ste zadovoljni z doseženim v Hamburgu?

Tretjega mesta nisem najbolj vesela. Sem pa s tistim, kar sem prikazala. Dolgo sem iskala občutek za borbe. Sem na dobri poti, saj je bil ta iz dvoboja v dvoboj boljši. Gwladys Epangue sem malo preveč spoštovala. Po vodstvu sem se umirila v preveliki meri. Škoda, saj bi jo z malce večjo agresivnostjo lahko premagala.

Pa z izvedbo?

Pri meni je običajno tako, da sem iz runde v rundo, iz borbe v borbo boljša. Tu se vidi moja fizična pripravljenost. Na začetku me daje trema, oziroma me pričakovanje malo upočasni. Super je bilo, da sem imela v Hamburgu tri dvoboje. 1-Nusa Weiss7

Dajete videz,  da komaj čakate na tekmovanja. Zakaj? 

Enostavno si želim imeti čim več borb. To je najboljša priprava na svetovno prvenstvo. Čeprav je do njega še daleč, bom poskusila držati konstantno formo. Z vsako borbo bo tudi trema manjša. Le na ta način lahko napredujem.

V Nemčiji ste se pomerile stare znanke. Kateri dvoboj je bil najbolj zahteven?

V Hamburgu je bila Francozinja najmočnejša nasprotnica. Konec koncev gre za dvakratno svetovno prvakinjo, za borko, ki ima tudi olimpijske medalje. Moje mnenje je, da gre za najboljšo borko na svetu.  V zadnjem obdobju jo sicer rešujejo izkušnje. Mislim, da je v najini medsebojni borbi občutila tudi moč mojih udarcev. Če vodi, se zna proti koncu dvobojev tako postaviti, da ji ne moreš do živega. Tako je bilo tudi v najinem dvoboju. Želela sem se boriti, a mi ni dovolila. Sem pa zadovoljna, saj sva s trenerjem izbrala pravo taktiko. Naslednjič se je moram držati do zadnje sekunde. Z Gwladys sem se borila na svetovnih kvalifikacijah za olimpijske igre. Takrat me je premagala z visoko razliko. Nemko Weissovo sem doslej vedno premagala, a so bile vse borbe zelo tesne. Mislim, da bo v Mehiki tudi Švedinja Zederfeldt, ki je ne poznam dobro. Med favoritinjami na svetovnem prvenstvu bo tudi Angležinja Bianca Walkden. Ne smem pozabiti še predstavnice Mehike in Južne Koreje.1-Nusa Mio2

Je konkurenca, kot je bila v Nemčiji, podobna konkurenci na ostalih tekmah svetovnega pokala?

V Hamburgu so bile skorajda vse potencialne nasprotnice, ki bodo tekmovale v Mehiki. Super je, da skozi borbe spoznavam vse več konkurentk. Upam, da bomo odšli maja na priprave v Rusijo, kamor so nas povabili in v Francijo, kjer nas prav tako radi vidijo v svoji družbi. Veseli me, da nas sedaj vabijo k sebi močne reprezentance. V preteklosti smo jih morali mi prositi za sodelovanje. Sedaj je zadeva zrcalna. To kaže, da smo napredovali in da sodimo v ožji krog favoritov.

V Eindhovnu, kamor so prispeli danes, bodo pod vodstvom Dragana Zarića in njegovega pomočnika Zorana Zarića, nastopili:

Ana Petrušič 52 kg
Dunja Lemajić 68kg
Mark Stanič 68kg
Anita Kaltak  49kg  
Domen Pirc 63kg
Lucijan Kobal  78kg
Matic Motaln  55kg