Kadeti in člani v Mariboru, mladinci v Ljubljani

OLYMPUS DIGITAL CAMERASoboto je kar nekaj slovenskih taekwondoistov preživelo v delovnem vzdušju. Slovenska zveza je za člane kadetske, mladinske in članske reprezentance, pripravila enodnevne priprave, oziroma so po programu izpeljali dva treninga. Šlo je za prvo tovrstno druženje v tem letu. Cilj je bil, da se v sproščenem vzdušju kandidati reprezentanc nekoliko bolje spoznajo med seboj, saj je v vseh treh kategorijah prišlo do določenih sprememb v njihovi sestavi. VOLYMPUS DIGITAL CAMERA letošnjo sezono je najbolj okrepljena vstopila članska reprezentanca, saj se je dosedanjim tekmovalcem pridružilo še nekaj takšnih, ki so v lanskem letu zaključili z borbami v mladinski konkurenci. »V Red Powerju smo se zbrali iz več razlogov. Prvi je ta, da oddelamo skupni trening in se tako dodatno pripravimo na prvo tekmovanje v tem OLYMPUS DIGITAL CAMERAletu, ki bo konec naslednjega tedna v Sarajevu. Šlo bo za tekmo svetovnega G1 pokala. Drugi razlog je, da nadgradimo odlične bazične priprave, ki smo jih izpeljali v Novem Sadu. V Srbiji smo naredili zares veliko. Da je bilo tako, sta zaslužna trenerja Bračič in Mesarič, ki sta bila odgovorna za fizično pripravo in se jima ob tej priložnosti še enkrat javno zahvaljujem«, je v odmoru med prvim in drugim treningom povedal Miodrag Krnetić, selektor slovenske članske reprezentance. Pod njegovim nadzorom in pod vodstvom Bojana Ferša so trenirali Franka Anić, Nejc Hladnik, Anita Kaltak, Dunja Lemajić, Maša Lemajić, Matic Motaln, Ana Petrušić, Domen Pirc, Nuša Rajher, LukaOLYMPUS DIGITAL CAMERA Režek, Ivan Trajković in Rene Voglar. Manjkala sta Jure Pantar, ki po operaciji samostojno sodeluje z Mitjo Bračičem, ter poškodovana Klara Kadić. Prvi trening je bil lahkotnejši, na drugem pa so se posvetili borbam.

Svoj del priprav so v Red Powerju opravili tudi kadeti. V njihovih vrstah je prišlo do precejšnjih sprememb, oziroma so reprezentanco dokaj pomladili. Še naprej jo vodita Tomaž Zakrajšek in Goran Divković. Tokratni zbor je bil namenjen pripravi na prvi letošnji turnir. »Sezono pričenjamo 14.2. v hrvaškem Vrbovcu. OLYMPUS DIGITAL CAMERASicer pa je osrednji tekmovalni cilj evropsko prvenstvo, ki bo letos v Franciji. Reprezentanca se bo zbrala vsak mesec, pred odhodom na EP pa načrtujemo udeležbo še na dveh turnirjih. Odšli bomo na Sokolov pokal v hrvaški Susedgrad, ter na odprto prvenstvo Avstrije«, je povedal Tomaž Zakrajšek. V Mariboru so trenirali Larisa Lončarič, Pia Dora Lončarič, Timotej Mlinarič, Rok Motaln, Jure Pajk in Jure Tozon. V vlogi mlajših kadetov pa so bili Danin Hasangić, OLYMPUS DIGITAL CAMERALin Kovačič, Vid Moharič, in Domen Molj.

Svoj program so v Ljubljani oddelali člani mladinske reprezentance. Tudi tam je selektor Dragan Zarić trening namenil predvsem medsebojnemu spoznavanju. Šlo je za širši reprezentančni izbor, na katerim je bilo prisotnih 18 športnikov. Štirje so bili v reprezentanci že v preteklem letu, kar 14 pa je bilo OLYMPUS DIGITAL CAMERAnovincev. Sedaj je na vseh tekmovalcih, da do oktobra prepričajo vodstvo reprezentance, da so dovolj dobri, da se udeležijo evropskega prvenstva, ki bo v Rigi.

Celotna slovenska reprezentanca se bo v petek odpeljala v Sarajevo, kjer bo v soboto in nedeljo potekala tekma svetovnega pokala. Rezultati, ki jih bodo dosegli mladinci in člani bodo dali delni odgovor, kako učinkovite so bile dosedanje priprave na sezono. Analiza bo dobrodošla tudi s OLYMPUS DIGITAL CAMERAstališča naslednjih turnirjev. Pred svetovnim prvenstvom je načrtovano tekmovanje v Švici in na Nizozemskem, ter na odprtem prvenstvu Moldavije.