Ključne so bile druge runde

V španski Marini d’Or so opravili z drugo tretino mladinskega evropskega prvenstva. Ta je bila, kar se slovenskih nastopov tiče, najštevilčnejša, saj so tekmovali trije. Piadora Lončarič, Nemanja Vasić in Lin Kovačič. Naša mlada reprezentantka je odlično odprla prvenstvo, saj je Danko Carlo Marie Fjordby Jensen visoko ugnala. V prvih dveh rundah (4:0 in 15:0) Jensenova ni osvojila točke! V tretji jih je Piadora dodala še osem in dvoboj zmagala s 23:3. Drugačna nasprotnica jo je čakala v drugem krogu. Francozinja Khalida Haddad se je pokazala kot zelo neugodna. V dvoboju, kjer ni bilo veliko točk, si je Haddadova v prvih dveh rundah priborila odločilno prednost (5:0). V zadnji rundi sta tekmici prišli do točke, dvoboj pa se je končal z izidom 6:1. »Za prvi dvoboj mi je žreb namenil nasprotnico iz Danske. Počutje zjutraj je bilo odlično. Borbo sem začela samozavestno. V njej sem uživala. Zatem me je čakala nasprotnica iz Francije, ki je žal bila boljša. Samo evropsko prvenstvo mi je všeč. Vzdušje tukaj je odlično«, sporoča iz Španije Piadora Lončarič. Do zmage v Marini d’Or je prišel tudi Nemanja Vasić. V kategoriji do 59 kilogramov je premagal Azerbajdžanca Nijata Zamanova. Skozi celoten dvoboj je višal prednost. Po prvi rundi je bilo 3:0, po drugi 6:1 in po koncu dvoboja 11:3. Žal je tudi Nemanja prvenstvo zaključil v drugem krogu. Premagal ga je Britanec Daniel Brown. V uvodni tretini dvoboja je Brown povedel s 3:0. Tako kot pri Lončaričevi, je bila tudi tukaj odločilna druga runda, ko je Vasićev nasprotnik prišel do visoke prednosti (19:2). V tretji, ki je bila znova enakovredna, sta oba dosegla nekaj točk, napredovanja pa se je z izidom 25:5 veselil Brown. Vasić je po dvoboju povedal: » Na letošnjem evropskem prvenstvu sem si priboril zmago proti Azerbajdžancu. V tem dvoboju sem bil osredotočen in bolj dominanten kot višji nasprotnik. Naslednjo borbo sem na žalost izgubil proti odličnemu Angležu… Drugače sem zadovoljen s svojim nastopom. Vesel sem, da sem v določenih segmentih precej napredoval. Na koncu bi se zahvalil TKDZ Sloveniji, da mi je omogočila nastop na evropskem prvenstvu. Mojemu klubu Dragon za vse odlične treninge. In seveda družini, ki me podpira v vseh razmerah!«

Naš tretji predstavnik, Lin Kovačič je imel v prvem krogu izjemno zahtevnega nasprotnika. Rus Maxim Emelkin je upravičil vlogo favorita. A je bila prva runda točkovno dokaj izenačena. Lin je zbral dve, Maxim pa pet točk. Tudi v tem dvoboju je Rus v drugi rundi prišel do občutnejše prednosti (8:14). V tretji se tok dvoboja ni spremenil, končni rezultat pa je bil 11:26. »Letošnje evropsko prvenstvo je moje prvo med mladinci. Na G-1 turnirju v Avstriji sem dokazal, da sem zmožen poseči po dobrem rezultatu. Žal se je zalomilo pri žrebu, saj sem dobil favorita kategorije. Malo me je skrbelo, a sem ga dobro analiziral. Mislim, se sem se kar dobro upiral. Čeprav nisem posegel po visokem rezultatu, sem na dvoboj ponosen. Poraz mi ni zmanjšal motivacije. Zahvalil bi se TKDZ Slovenije za omogočen nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Seveda ne smem pozabiti svojega kluba KBK Maribor in družine, ki me je podpirala,« je po koncu turnirja dejal Lin Kovačič. Na mladinskem evropskem prvenstvu je pred udeleženci še zadnji, tretji tekmovalni dan. V španski Marini d’Or bo tekmovala Anastasija Ljubinković. V prvem krogu kategorije do 63 kilogramov bo njena nasprotnica Romunka Andreea Catalina Mocanu.

 

Rezultati Slovencev – drugi tekmovalni dan mladinskega EP

Kategorija do 52 kilogramov

  1. krog

Piadora Lončarič : Carla Marie Fjordby Jensen (Danska) – 23:3

  1. krog

Piadora Lončarič : Khalida Haddad (Francija) – 6:1

Vrstni red: 1. Anna Kazarnovskaia (Rusija), 2. Ozge Ozbey (Turčija), 3. Lea Špehar (Hrvaška), 3. Laura Goebel (Nemčija),… 9. Piadora Lončarič (Slovenija).

 

Kategorija do 59 kilogramov

  1. krog

Nemanja Vasić : Nijat Zamanov (Azerbajdžan) – 11:3

  1. krog

Nemanja Vasić : Daniel Brown (Velika Britanija) – 5:25

Vrstni red: 1. Said Abdullaev (Rusija) 2. Evangelos Nikolaou (Grčija), 3. Hugo Arillo (Španija) 3. Cyrian Ravet (Francija),…. 9. Nemanja Vasić (Slovenija).

Kategorija do 63 kilogramov

Lin Kovačič : Maxim Emelkin (Rusija) – 11:26

Vrstni red: 1. Maxim Emelkin (Rusija), 2. Aleksandar Dzhordzhev (Bolgarija), 3. Matija Crep (Hrvaška), 3. Abdurakhman Kadyrov (Rusija),…17. Lin Kovačič (Slovenija)…