Malo je zmanjkalo za tretjo rundo

Drugi dan svetovnega mladinskega prvenstva v bolgarski Sofiji so izvedli tekmovanje v dveh ženskih ( -46 kg in -49 kg), in dveh moških ( -48 kg in 51 kg) kategorijah. Tokrat je bila izmed šesterice slovenskih reprezentantov dejavna Danaja Škofic, ki se je v prvem krogu kategorije do 49 kilogramov borila proti Maročanki Assiji Ennouni. Šlo je za dvoboj, v katerem sta tekmici uporabljali podobno taktiko – do točk sta poskušali prihajati predvsem z nožnimi udarci v telo. Pri tem je bila uspešnejša Afričanka, ki je zmagala obe rundi. Prvo je dobila z 10:4, drugo s 13:11. Ennounijeva je prevladovala prvo minuto prve runde, v kateri je s petimi uspešnimi poskusi z udarci v telo povedla z 10:0. Nato je sledil enakovreden drugi del runde, v katerem pa je nekoliko prevladovala Škoficeva, ki je dosegla štiri točke in vzpostavila nekakšno ravnovesje. To se je preneslo v drugo rundo, v kateri je bila Maročanka sicer nekoliko konkretnejša, a je naša reprezentantka držala stik (3:4, 8:9, 11:13). Ko je Danaji uspel udarec za tri točke (8:9) se je nakazoval obrat v poteku dvoboja. Zatem sta sicer Afričanki uspela še dva udarca za dve točki, a je pol minute pred koncem prejela četrto kazen. V teh trenutkih je Škoficevi uspel udarec v obraz nasprotnice. Žal so sodniki po ogledu počasnega posnetka odločili, da do kontakta ni prišlo. Ennounijeva se je do konca spretno izogibala peti kazni, ki bi pomenila diskvalifikacijo, tako da se je dvoboj končal po drugi rundi. Po njem je Škoficeva povedala: “Nad izidom borbe nisem zadovoljna, saj bi v prvi rundi lahko bolje delala. Na začetku je bilo prisotno nekaj adrenalina in se nisem sproščeno borila. V drugi rundi sem se nasprotnici približala, vendar mi je zmanjkalo nekaj sekund in malo sreče, da bi rezultat obrnila meni v prid. Hvaležna sem mojemu trenerju Miotu za ves vložen trud, treninge in reprezentančnima trenerjema, da sta me spremljala in vzpodbujala.”

Jutri bo slovenske barve zastopal Nikolaj Bulatović, ki bo tekmoval v kategoriji do 55 kilogramov. Njegov nasprotnik bo reprezentant ZDA William Cunningham. “Letošnje svetovno prvenstvo je nekaj drugega, kot je bilo moje prejšnje v Uzbekistanu. Sedaj sem že dozorel in razumem, kaj pomeni to, da tekmujem tukaj. Ta mesec sem treniral vsak dan brez prestanka, tudi po dvakrat na dan. Moral

sem tudi hujšati za kategorijo -55kg, zato je bilo vse skupaj še težje. Po tolikih treningih sem končno pripravljen, da naredim dober rezultat. Počutim se sproščeno, všeč mi je tekmovalna atmosfera…  Žreba nasprotnikov nisem gledal, ker ne želim, da bi mi to ustvarilo lažna pričakovanja pred dvobojem. A sem pripravljen na katerega koli nasprotnika. Boril se bom kot še nikoli do zdaj,” je o osredotočenosti na uvodni dvoboj razmišljal Nikolaj. Tretji dan svetovnega prvenstva bodo od Bulatovićevi kategoriji na programu še fantovska do 59 kilogramov, ter dekliška do 52 kilogramov.