Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mladinci so se nagarali, Babić do zlate medalje

Tokrat začenjamo poročilo s tekme svetovnega pokala v belgijskemu Lommelu s pregledom mladinskega dogajanja, saj so Babić, Molj in Milklavčič imeli skupaj kar 15 dvobojev, tako da se jim je zares izplačalo dolgo potovanje do tega manjšega flamskega mesta.

V polnem sijaju se je predstavil Jaka Babić, ki je Belgijo zapuščal neporažen! Po vrsti so mu za zmago morali čestitati Španec Zunzarren, Nemec Wolf, Japonec Izumi, naslednji Španec Fernandez in v finalu še drugi Nemec Bilgin. Po koncu tekmovanja je bil Jaka Babić presrečen: “Po petih težkih borbah sem bil z svojimi nastopi zelo zadovoljen in vesel. S to zmago sem dosegel svoj najboljši rezultat do zdaj! Zahvalil bi se vsem trenerjem. Še posebej pa klubskemu Reneju in atletskemu Ladotu. Ter vsem ostalim, s katerimi sem se pripravljal.”

Največ med vsemi, šestkrat je na borišče stopil Ožbolt Molj. Tudi on je silovito krenil proti finalu. Do tja je ugnal Francoza Ismailija, Belgijca Alongea, Španca Barredo, Grka Fourkiotisa, naslednjega Belgijca Afagbegeeja. V finalu pa se je zmage veselil Francoz Boukarnia. »Po šestih zelo napornih dvobojih sem na Odprtem prvenstvu Belgije osvojil srebrno medaljo. Prvič se mi je zgodilo, da sem imel na tako velikem tekmovanju kar šest dvobojev. A sem vedel, da je moja fizična in psihična pripravljenost zelo dobra. Imel sem občutek, da je to tisti pravi dan. Rad bi se zahvalil trenerjema reprezentance in reprezentančnim kolegom, saj so me spremljali in vzpodbujali skozi ves dan,« je povedal Ožbolt Molj.

Tretjo medaljo je slovenskemu taekwondoju prispeval Aljaž Miklavčič. Španec Roblero ter Francoza Akaoui in Hoarau so mu stisnili roko za zmago. Tako kot jo je on v polfinalu Angležu Sherrattu, ki je slavil po treh rundah. Hitreje sta se od turnirja poslovili Milica in Jelena Vasić. Milica z zmago, Jelena žal brez nje.

V članski konkurenci sta Slovenijo zastopala le dva reprezentanta. Domen Molj in Nikolaj Bulatović. Skupaj sta imela pet dvobojev. Molj je za osvojitev petega mesta premagal Španca Munoza in Francoza Bedarta. Nato ga je v četrtfinalu zaustavil Poljak Drazkiewicz. Domen je takole videl turnir: »Konec minulega tedna smo tekmovali na zelo močnem turnirju v Belgiji. Vedel sem, da imam vrhunsko konkurenco in da bo dan zelo težak. Vedel pa sem tudi, da sem sam dobro pripravljen in motiviran za dobre rezultate in dobre dvoboje. Borbo za medaljo sem izgubil v tretji rundi. Na potek te runde je močno, vsaj po mojem mnenju, vplivala nekorektna sodniška odločitev. Zato sem nad končnim rezultatom razočaran, saj vem, da bi se lahko dvoboj drugače odvijal. Zahvaljujem se zvezi in trenerjem za celotno tekmovanje. Sam pa stremim k še boljšim rezultatom v nadaljevanju sezone.« Bulatović pa je bil boljši od Francoza Gloca. Za našega mladega reprezentanta pa je bil usoden Mehičan  Hernandez Plaza.

Člani

Kategorija do 58kg ( 43 udeležencev)

2. krog – Nikolaj Bulatović  : Antoine Gloc (Francija) – 2:0

      Domen Molj : David Bello Munoz (Španija) – 2:0

3. krog – Nikolaj Bulatović : Brandon Hernandez Plaza (Mehika) – 0:2

      Domen Molj : Samuel Bedart (Francija) – 2:0

¼ finale – Domen Molj : Igor Drazkiewicz (Poljska) – 1:2

Vrstni red: 1. Vito Dell’Aquila (Italija), 2. Brandon Hernandez Plaza (Mehika), 3. Igor Drazkiewicz (Poljska), 3. Bartosz Struglinski (Poljska), 5. Domen Molj (Slovenija),……9. Nikolaj Bulatović (Slovenija)…

Mladinci

Kategorija do 68 kilogramov (28 tekmovalcev)

1. krog – Jaka Babić : Inigo Zunzarren (Španija)

2. krog – Jaka Babić : Marius Henri Wolf (Nemčija) – 2:0

¼ finale – Jaka Babić : Koga Izumi (Japonska) – 2:1

½ finale – Jaka Babić : Angel Fernandez (Španija) – 2:1

Finale – Jaka Babić : Efe Bilgin (Nemčija) – 2:0

Vrstni red: 1. Jaka Babić (Slovenija), 2. Efe Bilgin (Nemčija), 3. Angel Fernandez (Španija), 3. Pedro Garcia Klail (Španija)…

Kategorija do 55kg (49 tekmovalcev)

1. krog – Ožbolt Molj : Achraf Ismaili (Francija) – 2:0

2. krog – Ožbolt Molj : Enzo Alonge (Belgija) – 2:0

3. krog – Ožbolt Molj : Dario Pascual Barreda (Španija) – 2:0 – RSC

¼ finale – Ožbolt Molj : Asterios Fourkiotis (Grčija) – 2:1

½ finale – Ožbolt Molj : Ferdinand Lawrence Afagbegee (Belgija) – 2:1 WDR

Finale – Ožbolt Molj : Amine Boukarnia (Francija) – 0:2

Vrstni red: 1. Amine Boukarnia (Francija), 2. Ožbolt Molj (Slovenija), 3. Ioannis Kafataridis (Grčija), 3. Ferdinand Lawrence Afagbegee (Belgija)….

Kategorija do 51 kilogramov (32 tekmovalcev)

1. krog – Aljaž Miklavčič : Manuel Mendo Robledo (Španija) – 2:1

2. krog – Aljaž Miklavčič : Hamza Akaoui (Francija) – 2:0

¼ finale – Aljaž Miklavčič : Ichem Hoarau (Francija) – 2:0

½ finale – Aljaž Miklavčič : Alexander Sherratt (Velika Britanija) – 1:2

Vrstni red: 1. Aristeidis Nikolaos Psarros (Grčija), 2. Alexander Sherratt (Velika Britanija), 3. Marcos Pazos Sierra (Španija), 3. Aljaž Miklavčič (Slovenija)…

Mladinke

Kategorija do 52 kilogramov ( 33 tekmovalk)

1. krog – Milica Vasić : Amalia Thamm (Nemčija) – 2:0

2. krog – Milica Vasić : Jolisa Laleman (Belgija) – 0:2 RSC

Vrsti red – 1. Ines Benetti (Francija), 2. Leyla Mansouri (Belgija),

3. Elien Rabaut (Belgija), 3. Jolisa Laleman (Belgija)…..17. Milica Vasić (Slovenija)…

Kategorija do 55 kilogramov (42 tekmovalk)

1. krog – Jelena Vasić : Lea Boyer Druesne (Francija) – 0:2

Vrstni red – 1. Kateryna Stupak (Ukrajina), 2. Zumra Yazici (Nemčija), 3. Iris Vasiliki Pagani (Grčija), 3. Sherine Loiseau (Francija)….