Molj zelo blizu medalji

Na kadetskem evropskem prvenstvu, ki ga organizirajo v Španiji, so na blazine športne dvorane v Castellonu stopili prvi trije Slovenci. Domen Molj, Luka Raškovič in Lucija Bujas. Dva suverena nastopa je opravil Domen Molj, ki je v prvem krogu brez izgubljene točke (20:0) ugnal Armenca Kirakosyana. V drugem je prav tako z dvajsetimi točkami razlike (42:22) odpravil Danca Cinarja. Sledil je izenačen dvoboj proti Grku Konstantinosu Dimitropoulosu, ki je že odločal o dobitniku medalje. Z dvema točkama razlike je v polfinale napredoval Grk, Domen Molj pa je osvojil peto mesto. »Že odkar smo odšli, sem imel dober občutek. Vsi smo bili motivirani, zbrani ter pripravljeni! Glede današnjega dne mislim, da sem se zelo dobro boril in da sem pokazal napredek! Najpomembneje je bilo, da bi užival v borbah. Tako je tudi bilo! Nisem se obremenjeval z zmago, ali porazom. Gledal sem le na to, da dam vse od sebe in da bom na koncu zadovoljen z vloženim trudom. Žal sem medaljo zgrešil le za malo! In osvojil peto mesto … Najprej bi se zahvalil Taekwondo zvezi Slovenije, ki mi je omogočila nastop, ter mojima reprezentančnima trenerjema Luku in Reneju. Seveda za vsem stoji tudi moj klub (TKD Pantar) in trener Jure, ki mi pomaga v vseh situacijah.«

V kategoriji do 45 kilogramov nas je zastopal Luka Raškovič. V zelo zanimivem dvoboju je Finec Rasmus Suhola dobil razburljivo končnico s 17:19. Tako sta Raškoviča le dve točki ločili od uvrstitve v drugi krog. Na prvi stopnički je evropsko prvenstvo zaključila tudi Lucija Bujas, ki je po dvoboju prvega kroga morala priznati, da je bila Rusinja Mariia Zvereva enostavno premočna nasprotnica. “Prvi tekmovalni dan, v katerem so nastopili naši reprezentanti, je za nami. Z vzdušjem in potekom Evropskega prvenstva sva s trenerjem Renejem zadovoljna. Malo grenak priokus sta povzročila uvodna dvoboja Luke in Lucije, ki sta se odlično borila, vendar sta morala priznati premoč nasprotnikov. Tu je še naš Domen, ki je poskrbel za veselje v slovenski ekipi, saj je v uvodnih dveh dvobojih suvereno in predčasno ugnal nasprotnika. Na našo žalost ga je v dvoboju za medaljo zaustavil predstavnik Grčije (15:17). Kasneje je Grk osvojil bronasto medaljo. Minimalna razlika je tako še bolj boleča, saj je bila borba izenačena do zadnjih sekund borbe, kjer se nam je na žalost izmuznila medalja. Seveda si Domen zasluži vsako pohvalo, s prikazanim nas je navdušil tako, kot zna. Prav tako si navkljub porazu zaslužita pohvalo tudi Luka in Lucija. Skupaj z Renejem sva zelo zadovoljna s tekmovalci in vzdušjem v ekipi. Tekmovalci so pridni in na vsakem koraku kažejo željo in navdušenje nad nastopom na letošnjem Evropskem prvenstvu,« je danes zvečer povedal reprezentančni trener Luka Režek.

Tudi jutri bodo na evropskem prvenstvu tekmovali trije Slovenci. V kategorija do 51 kilogramov se bo Ana Ranđelović pomerila z Nemko Rojo Rezaie, nasprotnik Mihe Bradača bo v kategoriji do 49 kilogramov Rus Timofei Tseluiko. V kategoriji do 53 kilogramov pa bo Lina Kovačiča testiral Španec Sergio Ruiz.

Rezultati slovenskih reprezentantov na kadetskem evropskem prvenstvu

Kadeti

Kategorija do 41 kilogramov

1 krog – Domen Molj : Davit Kirakosyan (Arm) – 20:0

  1. krog – Domen Molj : Cihan Cinar (Dan) – 42:22

Četrtfinale – Domen Molj : Konstantinos Dimitropoulos (Grč) – 15:17

 

Kategorija do 45 kilogramov

1 krog – Luka Raškovič : Rasmus Suhola (Fin) – 17:19

 

Kadetinje

Kategorija do 41 kilogramov

1 krog – Lucija Bujas : Mariia Zvereva (Rus) – 5:37

 

Jutrišnji slovenski nastopi

Kategorija do 51 kilogramov – Ana Ranđelović : Roja Rezaie (Nem)

Kategorija do 49 kilogramov – Miha Bradač : Timofei Tseluiko (Rus)

Kategorija do 53 kilogramov –  Lin Kovačič : Sergio Ruiz (Špa)