Možnosti za napredek so povečane

MOŽNOSTI ZA NAPREDEK SO POVEČANE

Za slovenskimi tekmovalci v tehniki so prve skupne priprave pod vodstvom Branislava Kuruce, ki bo odslej skrbel za našo reprezentanco. Tovrstni treningi bodo potekali ob koncih tednov. Strokovnjaku iz Srbije pomaga Rok Mohar. Na tatamiju jih je bilo 13.

Da sodniki ne bi odbijali preveč točk

Da slovenski tekmovalci, ki se ukvarjajo z izvajanjem poomsae tehnik, ne bi bili v prvi vrsti odvisni sami od sebe, so jim v zvezi omogočili vadbo pod nadzorom profesorja Branislava Kuruce, ki bo enkrat do dvakrat mesečno prihajal v Slovenijo in na dvodnevnem druženju pomagal tekmovalcem k hitrejšemu napredku. V ospredju prvih štirih treningov, ki so jih izpeljali v mariborskem Red Powerju je bilo, da se odpravijo napake, zaradi katerih sodniki na tekmovanjih odbijajo največ točk. Glede na to, da so se mini priprav udeležili tekmovalci različnih starostnih kategorij in različnega nivoja znanja, je eden od ciljev izvajanja pol letnega načrta, da se njihovo poznavanje tehnike čim prej poenoti. »Mislim, da smo zadano izpolnili. Posvečali smo se podrobnostim, ki so še kako pomembne za končni videz tehnike. Ter ob tem že razmišljali o prihajajočem evropskem prvenstvu, ki naj bi bilo aprila v Španiji«, je vtise v nedeljo popoldan strnil Kuruca, nov slovenski selektor za tehniko, ki je hkrati še vedno aktiven tekmovalec.

Mohar bo pomagal Kuruci 

Z novim selektorjem, ki je sicer že več let mentor našim tekmovalcem v tehniki, bo najtesneje sodeloval Rok Mohar. Aktualni članski državni prvak bo vez med Kuruco in ostalimi člani zveze, ki so se usmerili v treniranje poomsae. »Sedaj imamo trenerja, za katerega lahko rečem, da poučuje. Zadnji mesec dni nisem treniral zaradi bolezni. Sedaj bom potreboval še toliko časa, da obnovim fizično moč, nato pa bom začel s popravljanjem detaljev. Cilj je, da bom do evropskega prvenstva v kar se da dobri formi. Zahvalil bi se klubskim trenerjem, ki so nam zaupali do te mere, da so v Maribor poslali svoje tekmovalce«. Sedaj je pred udeleženci samostojno izvajanje form. Naučeno bodo do naslednjega druženja s Kuruco utrjevali v klubih. Pred Moharjem pa je izziv izboljšanja uvrstitve na evropskem prvenstvu. Leta2011 je bil v Genovi petnajsti.

 

 

 Povezavi:

Državno prvenstvo v tehniki 2012  – http://wtf-taekwondo.si/?p=540

Deseto evropsko prvenstvo, Italija 2011 – http://www.tpss.nl/Resultdetail.asp?ID=38