Nadaljevali bomo s spletnimi tekmovanji

Na spletnem sestanku so se zbrali člani upravnega odbora Svetovnega taekwondoja. Šlo je za najverjetneje zadnjo izmenjavo mnenj v tem letu. Na srečanju je bil prisoten optimizem, kar se tiče delovanja našega športa na prehodu v novo desetletje. Kot prvi je do besede prišel predsednik svetovnega taekwondoja Chungwon Choue : »Na leto 2021 gledam z veseljem, upanjem in optimizmom. Ne želim, da se oziramo nazaj. Na leto 2021 bi morali gledati kot na začetek naslednjega uspešnega desetletja za svetovni taekwondo. Eden izmed stranskih učinkov pandemije je, da nam je omogočil, da smo se kreativno prilagodili trenutnim izzivom in postavili temelje za našo prihodnost. Naslednje leto bo 48. obletnica ustanovitve Svetovnega taekwondoja. To pomeni, da bomo čez dve leti, 2023 praznovali petdeset let naše zveze. Želim si, da bi bil svetovni taekwondo do takrat priznan kot ena najbolj trajnostnih in uglednih mednarodnih zvez.” Za generalno skupščino v prihodnjem letu bodo v Svetovnem taekwondoju pripravili trajnostno strategijo za obdobje od 2021 do 2030. Ta desetletna strategija bo usmerjala ukrepe zveze in zagotovila, da pozitivno prispeva k spodbujanju in podpiranju trajnostnih pobud. Predsednik Choue je še enkrat poudaril zavezanost svetovnega taekwondoja k dobremu upravljanju in sodelovanju z vsemi celinskimi zvezami in nacionalnimi združenji članic, da bi zagotovili dobro upravljanje na vseh ravneh športa.

Med zasedanjem upravnega odbora je športni direktor Mednarodnega olimpijskega odbora Kit McConnell predstavil postopek za pripravo prireditvenega programa za olimpijske igre Pariz 2024. O njem bo decembra odločal izvršni odbor MOK-a. Trenutno se razpravlja o predlogu Svetovnega taekwondoja da se v Parizu izvede tekmovanje v mešanih parih.

Članica upravnega odbora Sarah Stevenson je v skladu s promocijo enakosti spolov s strani Svetovnega taekwondoja odbor obvestila o forumu WT o enakosti spolov in vodenju žensk. Pri organizaciji forumu bo pomagal olimpijski komite Savdske Arabije in bo potekal od 27. do 28. novembra. Dogodek bi lahko pripomogel, da se bo izvedlo prvo odprto svetovno prvenstvo v taekwondoju za ženske. Upravni odbor je prejel obvestilo o prvem spletnem svetovnem prvenstvu v tehniki, ki je v teku in na katerega se je prijavilo več kot 1.560 posameznikov iz 98 držav. Vključno z begunci, ki svoje nastope pripravljajo v taborih, v katerih živijo. Prvenstvo je odprto tudi za družine in ljudi vseh starosti, saj je del zaveze svetovnega taekwondoja, da prispeva k zdravi družbi. Svetovni taekwondo bo izkoristil priložnosti, ki jih ponujajo virtualna tekmovanja. Zato bo februarja nadaljeval s spletnimi prireditvami, kot sta sezonski izziv v tehniki in super tekmovanje talentov. V Svetovnem taekwondoju razmišljajo tudi o razvoju izziva, ki ga poznamo pod imenom Velika nagrada. Načrt je, da se dogodek organizira v Taekwondowonu pred olimpijskimi igrami v Tokiu 2020. Na ta način bi športnikom ponudili dodatno priložnost za tekmovanje. Dejun Sun, ki je tudi sopredsednik Svetovnega centra za taekwondo v Wuxiju, je bil sprejet v upravni odbor Svetovnega taekwondoja.

 

Foto: WT