Najbolj pomembno je ohranjanje zdravja

Svetovni taekwondo (ST) v celoti podpira odločitev mednarodnega olimpijskega odbora (MOO) pri prestavitvi olimpijskih iger v prihodnje leto. Razlog je zagotovitev zdravja vseh sodelujočih. Od športnikov do tistih, ki bodo del tega največjega športnega dogodka. Svetovni taekwondo deli razmišljanje MOO in japonskih organizatorjev iger, da je zagotavljanje zdravja glavna prioriteta. Prestavitev iger v leto 2021 zagotovlja, da bodo lahko preostale kvalifikacijske turnirje izpeljali varno. S tem se vsem športnikom zagotavlja poštena in enakovredna možnost, da izpolnijo svoje olimpijske oziroma para olimpijske sanje.

Svetovni taekwondo bo tesno sodeloval z MOO in mednarodnim para olimpijskim odborom (MPO) da ustvari nujne prilagoditve, ki so potrebne po odločitvi o prestavitvi iger. Te vključujejo oceno procesa preostalih kvalifikacijskih turnirjev.

Trije od petih celinskih olimpijskih in paraolimpijskih kvalifikacijskih turnirjev, ki so jih organizirali v prvih mesecih tega leta so pod streho. To pomeni, da je zapolnjenih 68 odstotkov mest, ki bodo na voljo v Tokiu. Športniki so jih zasedli preko olimpijske in paraolimpijske lestvice in celinskih kvalifikacij. Preostala mesta so namenjena Evropejcem in Azijcem, ki jih še čaka tekmovanje na evropskih in azijskih olimpijskih kvalifikacijah. WT je skupaj z MOO, MPO in OO olimpijskih iger osredotočen na prihajajoče olimpijske igre in bo naredil vse, da se bo taekwondo na igrah predstavil v najbolj sijoči izvedbi. To velja tudi za vsa druga tekmovanja v letu 2021.

Po priporočilu svetovne zdravstvene organizacije (SZO) in vodilnih zdravstvenih strokovnjakov je Svetovni taekwondo prestavil, oziroma odpovedal številne dogodke, ki so bili načrtovani v tem letu. ST bo še naprej natančno spremljal zdravstveno stanje po svetu in upošteval zdravstvene napotke. Skupaj z državnimi zvezami bo, kjer bo to mogoče, poskušal poiskati nove datume za prestavljene turnirje. Ne glede na sedanjo stanje, skupaj s partnerji razvija izobraževalne programe. Z njihovo pomočjo športnikom zagotavlja dodatni osebnostni razvoj, ki vodi proti olimpijskim igram. WT še naprej, kolikor le lahko, podpira svoje članice. Je v stiku z njimi in jim bo posredoval 100.000 zaščitnih mask, ki jih je podarilo občinsko vodstvo kitajskega Wuxija, v katerem so v zadnjih letih izpeljali nekaj pomembnih turnirjev. Misli Svetovnega taekwondoja so s tistimi, ki so zboleli za COVID-19. Obenem bo še naprej podpiral svetovno taekwondo družino, da iz sedanjih razmer in težkih časov pride še močnejša!

#bodite odgovorni #ostanite doma

Povzeto po WT

Slika WT