Nasprotniki so znani

V Manchestru je vse pripravljeno na začetek četrte letošnje tekme Velikih nagrad. Udeleženci so opravili tehtanje, organizatorji pa so pripravili žrebne liste, na katerih so znani vsi trije nasprotniki naših reprezentantov. Dunja Lemajić, Jure Pantar in Ivan Trajković se bodo borili prvi tekmovalni dan. Najprej bo na blazine stopil Ivan Trajković, ki je v Angliji osmi nosilec. V prvem krogu je njegov nasprotnik Francoz Tuarai Hery. Tudi v drugem so stavnice na njegovi strani (Hatovski ali Lambdin), nato pa ga pravi test čaka v četrtfinalu, kjer se bo, če bo v prvih dveh dvobojih uspešen, udaril s prvim nosilcem, Rusom Larinom. Slednji je, tako kot drugi nosilec Korejec Kyo Don v prvem krogu prost.

Dunja Lemajič je med našo trojico druga na vrsti. Njen je šesti dvoboj. Žreb ji je namenil šesto nosilko, Hrvatico Mateo Jelić. Če ji jo bo uspelo presenetiti, potem Dunjo v drugem krogu čaka morda lažje premagljiva nasprotnica (Egipčanka Refaei ali Korejka Kim). Zagotovo bo morala za napredovanje prikazati vse znanje oziroma bo morala izvesti enega najboljših dvobojev kariere.

Jure Pantar si bo lahko ogledal oba uvodna slovenska dvoboja, saj je njegov na programu šele štirinajsti in to na prvem borišču. Njegov nasprotnik v prvem krogu je Španec Joel Gonzalez Bonilla. Zmaga mu v drugem krogu prinaša nasprotnika iz vzhoda Evrope. To bo ali Rus Tcakoev, ali Azerbajdžanec Takhizade.

Vse tri naše reprezentante bo ob Miodragu Krnetiću oziroma Draganu Zariću spremljal fizioterapevt Mario Dušak, ki je takole videl dosedanje dogajanje v Manchestru: »Ob našem prihodu so bili nad Manchestrom oblaki. Po prvem treningu sem vse tri reprezentante zmasiral. So zdravi. Dunjo sicer malo boli hrbet, a bo do začetka tekmovanja to v redu. Tudi današnji trening je potekal BP. Podobno lahko rečem za tehtanje. Po žrebu čakamo na začetek dvobojev. Vzdušje je odlično, hrana pa tipično angleška.« V Manchestru ima delovne naloge še ena Slovenka. Gre za sodnico Jasno Golubič, ki si želi zaupane dvoboje izpeljati brez zapletov in se na ta način pripraviti na naslednje, prav tako pomembne turnirje.