Navkljub težavam so zavihali rokave

Januar je tisto obdobje leta, ki je namenjeno pripravam na prihajajoča tekmovanja. V to so trenutno usmerjena prizadevanja slovenske taekwondo zveze. Reprezentančne priprave si sledijo ene drugim. Rogla in Celje sta bili mesti, ki sta gostili naše tekmovalce. Prejšnji konec tedna je bilo zanimivo v športni dvorani na Rogli, ki je postala stalnica v pripravah naših najboljših taekwondoistov. Za štiri dni so jo obiskali člani. Čeprav je bilo načrtovano, da bodo trenirali v polni zasedbi, so zaradi bolezni manjkali Ivan Trajković, Domen Molj, Lin Kovačič in Jure Tozon. Ves čas so bili prisotni Anastasija Ljubinković, Leon Drašković, Patrik Divković, Tilen Ajhmajer, Matevž Koren, Nemanja Vasić in Žan Zupančič. Program dela sta pripravila trenerja Dragan Zarić in Jure Pantar. Člane sta seznanila z odvijanjem sezone in se z njimi pogovorila o pričakovanjih in ciljih. V soboto so v ta višinski športni center prišli še Danaja Škofic, Luna Šuc, Luka Raškovič in Lin Kovačič, ter trenerja Rene Voglar in Miodrag Krnetić. Tej zasedbi se je v nedeljo pridružil še trener Kristijan Kovačič. Glede na to, da je reprezentanca spremenjena in da je bila prvič skupaj v takšni zasedbi, so bile priprave namenjene tudi medsebojnemu spoznavanju. Obenem so lahko trenerji ugotovili, kako so trenutno pripravljeni reprezentančni kandidati, katerim največji letošnji izziv predstavlja svetovno prvenstvo, ki bo v mehiškem Cancunu.

Medtem ko se so člani, ki tekmujejo v borbah potili na Rogli, so se na prvem reprezentančnem treningu, ki so ga izpeljali v Celju zbrali tekmovalci v tehniki. Zaradi bolezni in karanten je bila tudi tukaj udeležba okrnjena. A so ne glede na to tisti, ki so prišli, izpeljali vse, kar je načrtovala selektorica Renata Mavrič.

Teden pred člansko, sta se v Celju zbrali mladinska in kadetska reprezentančna vrsta v borbah. Treninge starejših je ob dosedanjem trenerju Zoranu Zariću usmerjal Luka Režek, ki je skupaj z nekaterimi tekmovalci kadetsko vrsto zamenjal za mladinsko. Tudi tukaj zasedba ni bila 100 odstotna, na blazine so stopili Miha Varžič (Sparta), Tibor Jože Rozina (Kang), Luna Šuc in Danaja Škofic (Dragon).

Kar se kadetske reprezentance tiče, jo bosta v tem letu vodila Tomaž Zakrajšek in Goran Divković. Tudi v njej je prišlo do precejšnjih sprememb, saj so starejši napredovali med mladince. Sestavljajo jo Nikolina Zarič, Nika Ašanin, Mila Vuta, Jakob Kastelic, Vid Miloševič in Martin Prijatelj. Tudi na kadetskem treningu ni bila popolna zasedba, saj se je nekaj kandidatov opravičilo in bodo zraven na naslednjih reprezentančnih akcijah.

Letošnje akcije našega dela slovenske taekwondo zveze potekajo pod spremenjenim vodstvom, saj je bila konec lanskega leta v Celju volilna skupščina WT zbora taekwondo zveze Slovenije. Na njej so bili prisotni delegati 14-tih klubov. Kar se tiče predsednika in tehničnega direktorja WT zbora taekwondo zveze Slovenije, sta bila za obdobje štirih let znova izvoljena Zlatan Ranđelović in Darko Kadić. Tehnično komisijo bodo v prihodnjem obdobju sestavljali Darko Kadić, Dragoslav Zarić ter Miodrag Krnetić. Za koordinatorja WT zbora je bil izvoljen Miodrag Krnetić. Vlogo predsednice sodniške organizacije bo tokrat prevzela Jasna Golubič. Kot trenerja članske reprezentance sta bila izvoljena Dragoslav Zarić in Jure Pantar. Vodenje mladinske reprezentance sta prevzela Luka Režek in Zoran Zarić. Kadetsko reprezentanco usmerjata Tomaž Zakrajšek ter Goran Divković, medtem ko je reprezentanca v tehniki še naprej pod okriljem Renate Mavrič. Letošnje najpomembnejše tekmovanje bo, kot že zapisano svetovno člansko prvenstvo v Mehiki. Zanj so se potegovali v treh državah. Ob Mehiki še v Azerbajdžanu in Libanonu. V elektronskem glasovanju je Cancun dobil 52 odstotkov glasov. Naslednje leto pa bo v Sarajevu svetovno kadetsko prvenstvo. Ker je Mehika, ki je ob Bosni in Hercegovini podala kandidaturo, že dobila člansko svetovno prvenstvo, je na glasovanju Sarajevo prejelo kar 92 odstotkov glasov.