»Nora« tretja runda

Na svetovnem mladinskem prvenstvu, sta tretji dan tekmovanja, ki poteka v bolgarski Sofiji Nikolaj Bulatović in Američan William Cunningham prikazala vso atraktivnost, ki jo premore taekwondo. Žal se dvoboj ni končal, kot smo pričakovali. Prvo rundo je dobil Nikolaj, drugo William, na koncu tretje pa je bil neodločen izid. Napredovanja v drugi krog kategorije do 55 kilogramov se je veselil reprezentant ZDA, kateremu je v zadnjih sekundah dvoboja uspel preobrat, ki ga je popeljal naprej.

Bulatović je odlično odprl dvoboj, saj je z dvema udarcema v glavo povedel s 6:0. Čeprav je nato nasprotnik znižal na 6:3, so bile naslednje sekunde znova na strani slovenskega reprezentanta, ki je najprej povedel z 9:3, nato pa še z 11:3. Ko mu je 19 sekund pred koncem uspelo izvesti nov udarec za tri točke, je bilo runde pri izidu 16:3, konec. Sledil je preobrat, saj je v drugo rundo Američan krenil zelo agresivno in ob tem zelo učinkovito. S hitrimi nožnimi udarci naravnost naprej je prebijal Bulatovićevo obrambo. Prednost je po izidu 2:3 hitro višal. S štirimi skorajda identičnimi zadetki je rundo dobil po le 53 sekundah z 2:15.

Tretja runda je bila »šokantna«. Nikolaj ni ponovil napak iz druge runde. S povečano agresivnostjo je držal nasprotnika vstran od sebe in si s tem zagotovil prednost s 7:1. Cunninghamu, glede na to, da se je bližal konec dvoboja, ni preostalo nič drugega, kot da je začel s serijo udarcev proti Nikolajevi glavi. Pri tem je bil učinkovit, saj je uspel povesti z 9:10. A ker je pri zadnjem uspešnem poskusu naredil napako in padel, je bil izid nekaj sekund pred koncem 10:10. Bulatović je odločno krenil proti tekmecu, a je žal zmanjkalo časa za točko….

Z današnjim dnem se je svetovno prvenstvo prevesilo v drugo polovico. Oceno podaja trener Luka Režek: “Svetovno prvenstvo je v polnem teku, za nami so trije dnevi tekmovanj in s tem tudi trije slovenski nastopi. Ožbolt Molj je fenomenalno z zmago otvoril nastope na SP. Žal mu v naslednji borbi ni uspelo prikazati borbe kot v prvi. Nadaljevali smo z Danajo, kateri je že v prvi borbi načrte prekrižala Maročanka. Borba je bila dobra, zanimiva in izenačena, a sreča žal na strani nasprotnice iz Maroka. Danas je nastopil še Nikolaj, pričakovanja so bila velika, razmišljali smo o barvi kolajne, vendar je po odlični borbi, enakovredni in polni udarcev v predel glave, zmaga zaradi boljše statistične vrednosti pripadala predstavniku Amerike. Res je, razočaranja ne moremo skriti, ampak vseeno, ponosni smo na naše borce in vedno bomo! Pred njimi je še veliko prihajajočih uspehov, glavo pokonci in gremo naprej!!!! Sedaj nas čakajo še trije  nastopi v dveh dneh. Jutri Miha in Luka, ter v soboto Nika. Držimo pesti za mirno glavo in hitre noge.”

 Luka Raškovič pravi: »Moj prvi nasprotnik bo predstavnik Italije. Glede na to, da je italijanski državni prvak, gre brez dvoma za dobrega borca. A kot smo se dogovorili že med pripravami, se moram osredotočati predvsem nase in poskušati nasprotniku vsiliti svoj način borbe. Cilj vsakega športnika je na vsakem tekmovanju seveda osvojitev medalje. A na tem SP nova pravila prinašajo kar nekaj sprememb, zaradi katerih je kakršnokoli kalkuliranje in napovedovanje zelo nehvaležno. Lahko le rečem, da sem po mesecu dni napornih treningov v Sofijo prišel dobro pripravljen in da bom svojo priložnost skušal maksimalno izkoristiti.« Tudi Miha komaj čaka, da se začne zares. “Na tem SP se počutim odlično. Pričakujem pa seveda najboljšo borbo, ki jo lahko pokažem, idealno. Ne bi branil tudi kakšne zmage ali dveh. Nasprotnika ne poznam ampak verjamem, da če dam vse od sebe, ga lahko premagam.” V Bradačevi kategoriji do 63 kilogramov je 49 taekwondoistov. Naš zastopnik bo za napredovanje poskušal ugnati Enkha Amgalana Otgonchuluuna iz Mongolije. Luka Raškovič se bo v kategoriji do 68 kilogramov pomeril z Angelom Mangionejem iz sosednje Italije. Šlo bo za dvoboj drugega kroga.