Obame ga ni zaustavil

Iz Moskve prihaja odlična novica, saj je Ivan Trajković na Veliki nagradi Rusije osvojil drugo mesto! Bistričan je po vrsti premagal Francoza Omarja El Yazida, Kitajca Hongyija Suna in Gabonca Anthonyja Obameja. S slednjim, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojil tretje mesto in je letošnji afriški prvak, je imel zelo napet dvoboj. Nekdanjega svetovnega prvaka in olimpijskega podprvaka je ugnal za točko in s tem naredil še korak naprej proti svetovnemu vrhu! V finalu je Ivana zaustavil Kyo Don In iz Južne Koreje, ki tako še naprej ostaja Ivanov dolžnik. Azijec je letos v izjemni formi, saj je zmagal na vseh turnirjih, na katerih je tekmoval. V Moskvi se je povzpel na najvišjo stopničko že sedmič v tem letu in je dejansko najbolj vroč tekmovalec kategorije nad 80 kilogramov. Na septembrski olimpijski lestvici bo pred njim le še Rus Larin. »Zelo sem zadovoljen z današnjim dnem! Imel sem štiri težke dvoboje. Francoza sem premagal s 14:11, potem Kitajca z 10:7, v polfinalu še Gabonca z 22:21. V finalu sem izgubil proti Korejcu s 13:4… Malo mi je žal finala, ker je bilo do sredine tretje runde kar napeto. Potem me je In presenetil z udarcem iz obrata in pobegnil po točkah… Najbolj sem zadovoljen s polfinalom, kjer sem vodil večji del dvoboja, nato izgubljal pred koncem in v zadnjih dveh sekundah zadel iz obrata za zmago. To je odlična popotnica za naprej, veliko točk za rang lestvico, in pokazatelj dobrega dela v novem okolju z novim trenerjem,« je dogajanje v košarkarski dvorani slovitega CSKA povzel Ivan Trajković.

Z uvrstitvijo v zaključni dvoboj kategorije je Trajković svojemu priimku na olimpijski lestvici dodal 24 točk, ki mu bodo še kako prav prišle pri nadaljnjem vzponu med šesterico tistih, ki si bodo neposredno zagotovili udeležbo na olimpijskih igrah leta 2020 na Japonskem. Naslednji mesec bo iz desetega mesta najverjetneje napredoval na osmo in ga bo od uvrstitve med šest najboljših na svetu ločil le še en vrhunski rezultat! Če pa se osredotočimo na svetovno lestvico, potem ima vse možnosti, da se prebije med tri najboljše v kategoriji do 87 kilogramov! Obenem je v Moskvi dosegel rezultat kariere, kar se tiče nastopov na tekmah Velikih nagrad! To je bil njegov prvi finalni dvoboj. Jure Pantar in Dunja Lemajić sta tekmovanje končala v prvem krogu. Pantarja je zaustavil Hrvat Razić, Lemajićevo pa Dumarjeva iz Kolumbije.

V soboto je na programu tekmovanje v ženskih kategorijah do 57 kilogramov in nad 67 kilogramov, ter v moški do 58 kilogramov. S turnirjem bodo končali v nedeljo, ko bodo izvedli še tekmovanje v preostalih dveh olimpijskih kategorijah, ženski do 49 kilogramov in moški do 80 kilogramov. Naslednji turnir Velikih nagrad bo od 19. do 21. septembra v kitajskem Tajpeju.

Rezultati

Kategorija do 67 kilogramov

  1. krog

Dunja Lemajić (Slovenija) : Katherine Dumar (Kolumbija) – 5:9

Finalisti

1) Matea Jelić (Hrvaška), 2) Lauren Williams (Velika Britanija), 3) Hyeri Oh (Južna Koreja) in Julyana Al Sadeq (Jordanija)

 

Kategorija do 68 kilogramov

  1. krog

Jure Pantar (Slovenija) : Andrun Razić (Hrvaška) – 16:32

Finalisti

1) Alexey Denisenko (Rusija) 2) Bradly Sinden (Velika Britanija), 3) Edival Pontes (Brazilija) in Abolfazl Yaghoubijouybari (Iran)

 

Kategorija nad 80 kilogramov

  1. krog

Ivan Trajković (Slovenija) : Omar El Yazid (Francija) – 14:11

  1. krog

Ivan Trajković (Slovenija) : Hongyi Sun (Kitajska) – 10:7

Polfinale

Ivan Trajković (Slovenija) : Anthony Obame (Gabon) – 22:21

Finale

Ivan Trajković (Slovenija) : Kyo Don In (Južna Koreja) – 5:13

 

  1. mesto Kyo Don In (Južna Koreja), 2. mesto Ivan Trajković (Slovenija), 3. mesto Anthony Obame (Gabon) in Oleg Kuznetcov (Rusija)