Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Odlična Domen Pirc in Mark Stanič

Tradicija osvajanja medalj na evropskih prvenstvih do 21 let se nadaljuje tudi v romunski Bukarešti, kjer je na delu petčlanska slovenska reprezentanca. Drugi tekmovalni dan je do bronastega odličja prišel 12289706_10208404272886652_4404711384877933605_nDomen Pirc, sicer tekmovalec TK Šmartno Litija. Da bo petek njegov dan, je nakazal že v prvem krogu, ko je Nemca Andyja Kaempfa premagal z 11:3. Podobno suveren je bil v nadaljevanju. Albancu Donaldu Dizdariju je zaprl vse poti do sebe, sam pa zbral 13 točk! Psihično najtežjo borbo je imel Pirc v četrtfinalu, saj je šlo za to, da si v njem zmagovalec zagotovi medaljo, poraženec pa ostane pred stopničkami za zmagovalce brez priznanja! Tudi v tej tretji borbi je Pirc deloval suvereno, Latvijec Deniss Kulibiks je bil v povsem podrejenem položaju. S sedemnajstimi točkami razlike si je Domen priboril bronasto medaljo, sodnik na tatamiju pa je moral zaradi rezultata 23:6, predčasno prekiniti dvoboj! V dvoboju, ki je odločal o finalistu, je bil Rus Maksim Khramtcov, ki je v četrtfinalu proti Avstrijcu Acikelu visoko zmagal, pokazal svojo kakovost. Klemnu ni dovolil, da bi se razigral in z 12-timi točkami prednosti naredil korak do naslova evropskega prvaka. Khramtcov je podobno suvereno oddelal tudi finale, v katerem si je pokoril Poljaka Karola Robaka.

Sobotni dan je podobno učinkovito kot Pirc dan pred njim, odprl Mark Stanič, naslednji Slovenec, ki je imel velike možnosti za visoko uvrstitev! Grka Thomasa Georgiadisa je premagal predčasno z rezultatom 12:0 in s tem prihranil določeno energijo, ki mu je še kako prav prišla v dvoboju drugega kroga proti staremu znancu Avstrijcu Florianu Furtnerju, katerega je z 2:0 ugnal v polfinalu letošnjega evropskega mladinskega prvenstva. V enako smer se je odvijalo tokratno borbeno srečanje med reprezentantoma sosednjih držav. S tem da je bil Mark še suverenejši, kot je bil v latvijskem Daugavpilsu.  Izid 13:0 pove dovolj o poteku dvoboja, ki ga je Mark predčasno končal! Tudi v četrtfinalu kategorije do 74 kilogramov je šlo za vprašanje, kateri sosed 12289478_10208404271966629_753524396789205787_nje boljši. S tem, da je Avstrijca zamenjal Italijan! Ivan Scala ni deloval v skladu s svojim priimkom, oziroma je Stanič še enkrat dokazal, da spada med najperspektivnejše evropske taekwondoiste, ter da se nahaja v vrhunski formi! Našega zahodnega soseda je premagal po samo dveh rundah, rezultat, ki je Sloveniji prinesel drugo medaljo na prvenstvu, pa je bil 17:3! Do nje je Mark prišel po treh predčasno končanih dvobojih! Sledilo je zahtevno polfinale. V njem se je Stanič boril proti Turku Eminu Muhammedu Yildizu. Glavni razlog za težave, ki pa jih je učinkovito premagal, je bila boleča nogo, v katero ga je Yildiz zadel v prvi rundi. Kljub močni bolečini je naš reprezentant vztrajal do konca. Turka je uspel dohiteti v tretji rundi, v dodatni pa doseči zlato točko. Za zmago je bil Stanić poplačan z nastopom v finalu, ki pa je dolgo »visel« v zraku. Krnetiću in Zariću, ki vodita našo reprezentanco, je uspelo pripraviti Stanića do te mere, da je v Bukarešti lahko naskakoval zlato medaljo. V finalu je bil Španec Daniel Quesada Barrera enostavno boljši, ter ga je dobil z 12:5. Kljub porazu Stanić ni imel razloga za žalost, saj je tekmoval z večine starejšimi nasprotniki in proti njim prikazal povsem enakovredni nivo znanja.

Dunja Lemajić, ki je tekmovala v kategoriji do 67 kilogramov, je imela v drugem krogu opravka s predstavnico grškega taekwondoja.   Ioanna Stavroula Desylla je bila nedorasla nasprotnica, Dunja je v četrtfinale napredovala z rezultatom 12:2. Žal se naši mlajši članici zatem ni izšel po željah odločilni dvoboj za stopničke. Poljska nasprotnica Jagoda Ulfig je bila v njem nekoliko aktivnejša. Zato si je pritekmovala nastop v polfinalu, iz katerega je napredovala še v zaključni dvoboj. Le tega je proti Rusinji Daryji Ishchenko izgubila z 0:3.

Zadnji dan evropskega prvenstva bo v Romuniji tekmoval Lucijan Kobal. Da mu kot našemu tretjemu predstavniku nadenejo medaljo, mora zmagati v dvoboju proti Grku Iosifu Diamantidisu.