Ponovil je Beograd

Zagreb 2013Slovenija v skupnem seštevku na devetem mestu. V kadetski kategoriji na desetem, v mladinski kategoriji na trinajstem in v članski na šestem mestu. To je seštevek rezultatov, ki jih je na odprtem prvenstvu Hrvaške dosegla naša reprezentanca. V konkurenci posameznikov je s štirimi zmagami in prvim mestom v kategoriji do 53 kg Klemen Heric Sirotka drugi dan tekmovanja osvojil deveto mesto med posamezniki v kadetski konkurenci. Dunjo Lemajić, ki je prvi dan turnirja zmagala v štirih borbah, je prvo mesto v kategoriji do 67 kg, popeljalo na visoko peto mesto med posameznicami v članski konkurenci.

Enajst Slovencev je nastopilo drugi dan zagrebške tekme svetovnega A pokala. Najuspešnejši med njimi je bil Klemen Heric Sirotka, ki je v prvem krogu opravil veliko delo. Sodniki so na Mio in Klemenkoncu njegovega nasprotnika, Romuna Lengyela Gaborja Rolanda diskvalificirali. V drugem krogu je z 9:2 padel Hrvat Marko Triva, v polfinalu Madžar Adam Sarai, ki je izgubil s 3:15, v finalu pa še drugi Hrvat, Marko Samac, ki je dosegel eno, Klemen pa pet točk. S tem je naš najuspešnejši kadet ponovil rezultat iz odprvega prvenstva Srbije, kjer je z enakim številom borb prav tako zmagal. V kategoriji do 33 kilogramov Aleks Rogič ni imel sreče z žrebom, saj je v drugem krogu naletel na kasnejšega zmagovalca kategorije, Angleža Nithina Fransisa. Otočan je dvoboj zanesljivo dobil, rezultat pa je bil 2:12. Nekoliko bolje je šlo Žigi Korparju, ki je v prvem krogu kategorije do 41 kg z 11:2 premagal Ukrajinca Mykyto Voloshina, v drugem pa je z 2:6 izgubil proti Hrvatu Matiji Ivanoviću. V naslednji težnostni kategoriji je Aljaž Dimič z 1:0 ugnal Hrvata Pirc3Tomislava Katušića, zatem pa je predal dvoboj proti njegovemu rojaku Borni Hoggeju. Patrik Divković je trikrat nastopil v kategoriji do 57 kg. Po dveh visokih zmagah proti Nemcu Calvinu Loffelmannu (15:1) in Hrvatu Marku Čulini (12:3), je v tretjem dvoboju za dve točki (7:9) izgubil proti Ciprčanu Chrysostomosu Kouttoukisu. Naša edina kadetinja Adna Kadrić se je borila v kategoriji do 47 kg. Prvi dvoboj je njena nasprotnica Tugba Yilmaz iz Turčije predala, v drugem pa je to storila Kadrićeva, tako da se je naprej uvrstila Madžarka Nikolett Nagy.

V mladinski konkurenci sta najdlje prišla Domen Pirc in Timotej Todić. Oba sta zmagala v dveh borbah. Todić je premagal Hrvata Dina Bano (8:2) in Bruna Varnico ( 15:8), ter predal dvoboj proti Belgijcu Svenu Vanlinthoutu, Pirc pa je v prvem krogu s 13:5 odpravil Izraelca Bnayo Yadina. Tesno je bilo v drugem krogu, ko je s točko razlike (14:13) premagal Srba Miloša Šućura. V tretji borbi je moral priznati premoč Poljaku Karolu Robaku, ki je zmagal z 18:4. V uteho Pirčevim navijačem – Poljak je v Zagrebu ostal neporažen. Zelo blizu, da se po učinku pridruži omenjeni dvojici, je bil Rene Voglar, ki je v kategoriji do 73 kg s 16:4 matiral Hrvata Ivana Drmića. Da Voglar ni napredoval v tretji krog je poskrbel Srb Konstantin Bakračeski, ki je po rednem delu borbe, ki se je končala z rezultatom 10:10, v dodatni rundi kot prvi dosegel točko in si s tem že zagotovil tretje mesto. Slovenske nastope sta zaključili mladinki Klara Kadič in Sara Pungartnik. Za obe sta bili usodni Nemki. Medtem ko je prvo v kategoriji do 55 kg s 13:4 ugnala Mursalin Yilmaz, je drugo v kategoriji 68+, za točko premagala Julia Koerndl. Nemka je tako v polni meri vrnila Pungartnikovi, ki jo je v Beogradu v borbi za zlato medaljo visoko porazila (16:2).

Sodniki na CRO openV skupnem seštevku vseh sodelujočih reprezentanc, oziroma klubov (do točk jih je prišlo 248) so zmagali predstavniki Bavarske. Druga je bila reprezentanca Srbija, tretji pa splitski Marjan. Pred Slovenijo so se uvrstili še hrvaški Osvit, reprezentanca Francije, nemški TUBW, hrvaška Dubrava in ekipa Skandinavije.

Rezultati tekmovanja –         http://www.croatia-open.com/dokumenti/resultsCroatiaOpen2013.pdf