Potilo se jih je dvanajst (19.1.2013)

Za slovenskimi reprezentanti so prve priprave v tem letu. V mariborski Red Power so prišli vsi vabljeni tekmovalci. Tudi Ivan Trajkovič, ki bo v torek odpotoval v Iran, kjer bo nastopil v tamkajšnjem državnem prvenstvu. Cilj dveh treningov je bil, da se selektor Krnetić in trener Ferš prepričata, kako so dober mesec pred tekmo svetovnega pokala pripravljeni tisti, ki bodo odpotovali v Združene države Amerike.

Letos bo v ospredju svetovno prvenstvo

Tekma svetovnega pokala v Las Vegasu bo prvi del poti proti svetovnemu prvenstvu, ki bo julija v Mehiki. Za naše reprezentante bo tekmovanje v Združenih državah Amerike v prvi vrsti pomembno zaradi zbiranja točk, ki okmogočajo pomik po svetovni lestvici.

»Če bom na turnirjih pred svetovnim prvenstvom uspešen, se lahko prebijem med nosilce kategorije. To pomeni, da bom imel na svetovnem prvenstvu v prvih krogih lažje premagljive nasprotnike. Da bi se na najpomembnejši del sezone izvrstno pripravil, sem sprejel ponudbo iz Irana, da tekmujem za njihov najboljši klub. V Teheran bom prvič odpotoval v torek in pred tekmo opravil nekaj sparingov. Ti mi bodo prišli še kako prav, saj imajo v klubu kar šest reprezentantov Irana«, je na kratko, načrte za prvo polovico leta, razkril Ivan Trajković.

Tako kot on, tudi Nuša Rajher komaj čaka, da prične s testnimi borbami. »Smo pri koncu bazičnih priprav. Sedaj so na vrsti sparingi, taktika, borbe. V Zagrebu treniramo dvakrat na dan, šest dni v tednu. Komaj čakam na reprezentančne sparinge, da se začnem boriti s puncami. Prvih turnirjev se zelo veselim!”

Priprave so bile testiranje doslej opravljenega v klubskih sredinah

Glede na to, da so prišli v Maribor vsi, ki so bili na seznamu, ki sta ga sestavila selektor Miodrag Krnetić in  trener Bojan Ferš, so lahko na prvem reprezentančnem druženju v tem letu, v celoti izpeljali tisto, kar sta si zamislila avtorja zbora. Osnovni cilj je bil, da se prepričata o napredku posameznih reprezentantov in da ugotovita, v kakšni formi se nahajajo. »Takšne priprave bomo izvajali enkrat, do dvakrat mesečno. Kako pogosto se bomo srečevali, bo odvisno od programa, oziroma tekmovanj. V prihodnje se bomo osredotočili na skupne treninge z reprezentanti iz tujih držav.  To je najboljši način, s katerim lahko našim borcem omogočimo hitrejši napredek«, je med prvim treningom dejal selektor Krnetić. Na priprave v Red Power so prišli člani iz osmih klubov. Iz Dragona so bili trije, Orienta dva, po enega so prispevali JiTae, K2, Chagi, Tempo, Hankuk in Forteca.

Člani slovenske taekwondo reprezentance, ki so sodelovali na prvih letošnjih pripravah

Franka Anić, Nejc Hladnik, Jakob Jereb, Dunja Lemajić, Jure Pantar, Gregor Pirš, Nuša Rajher, Luka Režek, Robert Seručar, Ivan Trajković, Jan Veleušič, Marko Veselinovič.