Presenečenja sploh niso presenečenja

Slovenska reprezentanca v taekwondoju je včeraj prispela v Manchester, kjer so predvčerajšnjim začeli s tekmovanjem v prvih treh kategorijah svetovnega prvenstva. Prijavljenih je rekordnih 927 športnikov iz 145 držav. Iz Slovenije so v Angliji štirje. Ano Petrušić, Dunjo Lemajić, Patrika Divkovića in Ivana Trajkovića usmerjata Miodrag Krnetić in Dragoslav Zarić. Veseli dejstvo, da zdravniška služba, ki jo predstavljata Primož Rus in Mario Dušak ni imela dela. Zarić je včeraj usmerjal trening, ki so ga naši reprezentanti opravili v neposredni bližini nogometnega stadiona Etihad, na katerem igra tekme angleški prvak Manchester City. O zasedbi, ki je prišla na prizorišče svetovnega prvenstva je Dragoslav Zarić povedal: »V Anglijo smo prišli s štirimi najkakovostnejšimi tekmovalci. Vsi so osvajali medalje na velikih turnirjih. Načrtno nismo prišli z veliko ekipo, ampak z manjšo. V njej lahko vsak izmed njih poseže po najvišjih mestih.

Kako ste zadovoljni s formo?

Formo smo stopnjevali. Upamo, da smo jo zadeli tako, kot bi jo morali. Torej, da je sedaj na vrhu. Priprave smo opravili zelo kakovostno.  Tekmovalci so pripravljeni tako kot ekipa, kot posamično.

Kakšna je konkurenca na svetovnem prvenstvu?

Že iz podatka, da se morda v teh dneh odloča o potnikih na olimpijske igre je vidno, da bodo favoriti naredili vse, da še naprej ostanejo favoriti. S tem hočem povedati, da so ekipe prišle sem maksimalno pripravljene.

Približuje se tudi dan, ko bosta na blazine stopila prva Slovenca. Kaj pričakujete?

V soboto imamo Ano Petrušić in Patrika Divkovića. Slednji je nekdanji mladinski svetovni prvak. Ana pa je prejela medaljo na evropskem prvenstvu. V njima imamo res močna aduta. V nedeljo nastopata še Ivan Trajković, ki je nosilec medalje iz zadnjega svetovnega prvenstva in Dunja Lemajić, ki je že posegala po medaljah. Upamo na najboljši možni razplet.

V prvih dveh dneh je prihajalo tudi do nenavadnih rezultatov. Kaj je razlog?

Presenečenja se dogajajo. V taekwondoju je širši krog kandidatov, ki lahko posežejo po medaljah. Tako da presenečenja v bistvu sploh niso presenečenja.

Ana Petrušić in Patrik Divković bosta nastopila jutri, Dunja Lemajić in Ivan Trajković pa v nedeljo!