Prvi nosilki naslov, Rozini deveto mesto

V portugalskem Seixalu so opravili s prvim delom evropskega prvenstva v tehniki. V Lizboni se nahaja tudi majhno slovensko zastopstvo, v katerem sta tekmovalki Zala Rozina in Lorena Zabukovec, ter trenerka Renata Mavrič. Ognjeni krst evropskega prvenstva je opravila Zala Rozina, ki je bila v prvem krogu kot 11. nosilka prosta, v drugem pa se je pomerila z Avstrijko Nino Reinsperger, ki je bila na seznamu šesta nosilka. Najprej se je uvrstila zastopnica naše severne sosede, ki je zmagala z rezultatom 7.02 : 6.25. V naslednjem krogu je tekmovalka iz Stockerau-a, ugnala Francozinjo Amelie Leang. V polfinalu pa jo je zaustavila Turkinja Elif Aybuke Yilmaz. Po finalu se je zlate medalje veselila Dankinja Eva Sandersen, ki je stopila na najvišjo stopničko drugič zapored. Zanimivo je, da je bila tudi na prejšnjem evropskem prvenstvu prav tako boljša od Ilmazove.

Jutri bodo na Portugalskem izpeljali nastope v mladinski konkurenci. To bo priložnost, da Lorena Zabukovec dokaže, da je v odlični formi. Nastopila bo kot 21-ta.

Rezultati ženske kategorije do 30 let

  1. krog – Zala Rozina : Nina Reinsperger (Avstrija) – 6.25 : 7.02

Finale – Eva Sandersen (Danska) : Elif Aybuke Yilmaz (Turčija) – 7.78 : 7.615

 

Vrstni red

  1. Eva Sandersen (Danska), 2. Elif aybuke Yilmaz (Turčija), 3. Thi nam phuong Vuong (Nemčija), 3. Nina Reinsperger (Avstrija)…9. Zala Rozina (Slovenija).