S petim treningom so končali sezono

Slovenski taekwondoisti so se še zadnjič v tem letu zbrali na treningu tehnike. Šlo je za peti trening v sezoni, oziroma za šestega, ki ga je vodila Renata Mavrič, odkar je pri slovenskemu delu Svetovnega taekwondoja postala odgovorna za razvoj tehnike. Udeležba na treningu je bila po številu vadečih rekordna. Ljubitelji tehnike so bili glede na njihovo znanje in glede na pasove, ki jih nosijo, razdeljeni v tri skupine. » Prva skupina, kjer so trenirali udeleženci pretežno do zelenega pasu je vadila prvo, drugo, tretjo in četrto formo. Ko smo povadili prvi, so se udeleženci, ki znajo samo ti dve formi, še naprej učili prvo in drugo formo, ostali pa so se naprej usmerili v tretjo in četrto formo. Zato smo se razdelili v dve skupini. Trenirali smo od 9 do 11 ure. Prisotnih je bilo 27 udeležencev.

V drugi skupini smo vadili od pete do osme forme, prisotnih je bilo 14 udeležencev. Trenirali smo od 11:00 do 13:00.

Na tretjem treningu, ki je trajal od 13:00 do 15:00 smo vadili Koryo in Kumgan. Prisotnih je bilo 5 udeležencev.

Udeleženci treninga so prihajali iz šestih različnih klubov, oziroma so bili prisotni: Kang (13), Dragon (9), Pondokwan Zagorje (4), Šmartno Litija (3), Orient (1) in Hankuk (1). Veseli  me dejstvo, da se nam je prvič pridružil tudi član kluba Hankuk, ponovno pa smo dobili tudi eno udeleženko iz kluba Orient.

Tokrat je bilo na treningu rekordno število udeležencev, vse skupaj kar 33 iz 6 različnih klubov. To dejstvo me zelo veseli, saj to pomeni, da smo na dobri poti k izpolnitvi ciljev, ki sem si jih zastavila. Tako skupaj dvigujemo nivo tehnike v Sloveniji.

 

Poroča Renata Mavrič