Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Skoraj 2000 jih bo na turnirju

Po evropskih olimpijskih kvalifikacijah, ki so bile konec prejšnjega tedna v Bolgariji, se sedaj nadaljuje serija turnirjev v svetovnem pokalu. Prva evropska postaja bo v Belgiji, točneje v Lommelu. Na odprto prvenstvo te države je prijavljenih 1934 udeležencev. Med njimi je 1456 tekmovalcev in tekmovalk. V soboto bodo izpeljali turnir za člane, v nedeljo pa še za mladince in kadete. Slovenija bo imela zastopnike v članski in mladinski konkurenci.

Člane bosta tja popeljala Jure Pantar in Dragan Zarić. Slednji je povedal: »V Belgijo odhaja reprezentančna zasedba. Žal ne v popolni zasedbi, saj se je Lin Kovačič, ki je bil prijavljen za nastop poškodoval v pripravah na turnir. Doma bo ostal tudi Ivan Trajković, za katerim so naporne evropske olimpijske kvalifikacije. Zraven ne bo niti Luke Raškoviča, ki ima šolske obveznosti. Povrh vsega je zbolel še Patrik Divković. Zato odhajata v Lommelle Domen Molj in Nikolaj Bulatović. A bo kljub temu pot minila v pozitivnem vzdušju, saj je Patrik uspešno opravil z olimpijskimi kvalifikacijami. Vedeti moramo, da so v Bolgariji pogrnile velesile v našem športu, saj si niso uspele zagotoviti udeleženca na olimpijskih igrah, oziroma so uspele le z enim. Mi delamo naprej po programu dela. Sedaj smo že osredotočeni na evropsko prvenstvo, ki bo maja v Beogradu. Smo optimisti, saj odkrito naskakujemo medaljo«.

Članoma bo turnir služil kot priložnost za osvajanje kar se da velikega števila točk za svetovno lestvico. Podobno bo veljalo tudi za naslednje turnirje, saj v naši taekwondo zvezi želijo, da se mladi tekmovalci v prihodnje v prvih krogih izognejo prvim nosilcem.

V Belgiji bo najbolj živahno v članski kategoriji, v kateri bo tekmovalo 557 borcev in bork. V mladinski jih bo 551, v kadetski pa 348. Kar se ostalih slovenskih tekmovalcev tiče, so za mladinski turnir prijavljeni Aljaž Miklavčič, Jaka Babić, Ožbolt Molj, Milica Vasić in Jelena Vasić. Z njimi bosta mladinska reprezentančna trenerja Zoran Zarić in Luka Režek. Organizatorji so sicer pričakovali, da bo članski turnir še bolj obiskan, saj so za oba dneva razpisali po 900 mest. Za nedeljo je ostalo prosto le eno mesto, saj je prijav 899!