Starejša v Maroku, mlajši v Bolgariji

Konec tedna potekata za slovenske ljubitelje taekwondoja dva zanimiva turnirja. V Maroku se odvija tekma svetovnega pokala, v Bolgariji pa Evropsko prvenstvo do 21 let. Če boste pogledali na seznam udeležencev tekme v Agadirju, kjer gre za prvi Predsedniški pokal na afriški celini, boste na njem našli Nušo Vujinović (Rajher)! Nuša dobrodošla nazaj na tatami in veliko uspeha na tekmovanju kategorije do 73 kilogramov. Nušo v prvem krogu čaka Tunizijka Ameni Layouni, v drugem pa prva nosilka Nemka Yanna Schneider. V Maroku je še Ivan Trajković, ki bo poskušal priti do čim večjega števila točk, saj ima Afriški predsednikov pokal status G2 turnirja. Ivanov prvi nasprotnik je domačin Anouar Neghri.

V Sofiji, glavnem bolgarskem mestu je prisotnih šest slovenskih reprezentantov. Matic Motaln tekmuje v kategoriji do 68 kg, Domen Pirc v kategoriji do 74 kg, Patrik Divković v kategoriji do 80 kg, Lucijan Kobal v kategoriji do 87 kg, Nik Auguštin v kategoriji nad 87 kg in Adna Kadrić v kategoriji do 53 kg. Prvi dan tridnevnega turnirja sta nastopila Matic Motaln, ki je v prvem krogu ugnal Romuna Andrei Gherghina, s 13:4, v drugem pa izgubil proti Grku Grigoriospanagiotisu Kasidiarisu z 0:8. Adna Kadrić se je v uvodnem dvoboju pomerila z Ukrajinko  Lyubavo Ilchyk in jo premagala z 2:1. V 1/8 finala jo je čakala Švedinja Alyssa Goransson, ki je bila boljša z 6:2.

Današnji dan je odlično odprl Patrik Divković, ki je na začetku tekmovanja v kategoriji do 80 kg v napetem dvoboju z zlato točko premagal Španca Genisa Gisberta Casanovo. Žal si je v dvoboju poškodoval nart, tako da je dvoboj proti Srbu Vanji Miciću, moral predati. Domen Pirc je visoko izgubil proti Rusu Dmitriyu Artyukhovu, ki je slavil z 18:6.