Stoterica za naslove prvakov

V športni dvorani srednje šole Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici so se na državnem prvenstvu zbrali slovenski taekwondoisti. Tako so lahko po zares dolgem obdobju brez turnirjev v Sloveniji, lahko znova tekmovali v domačem okolju. Najbolj zadovoljni so osrednji del Slovenije zapuščali zastopniki mariborske Sparte, saj so postali v ekipni konkurenci najboljši klub v državi, ki je bil najbolj uspešen tudi v kadetski, mladinski in članski konkurenci. Lin Kovačič, ki je tekmoval med člani je bil izbran za najboljšega borca. Do enakega naziva, a med mladinci je prišel še Luka Raškovič. Njihov trener Rene Voglar je po koncu prvenstva povedal: »Organizacija je bila glede na omejitve, ki jih povzroča Corona odlična. Slovenska taekwondo zveza se je potrudila, da je sploh prišlo do tekmovanja. Za ponujeno priložnost se ji zahvaljujem v imenu mojih tekmovalcev. V Ivančni Gorici je bilo kar živahno. Iz našega kluba je bilo 20 borcev. Mi smo redno in pridno trenirali. Rezultat našega dela je viden v osvojenih medaljah in pokalih. Tudi s pomočjo novih članov smo osvojili kar deset naslovov državnih prvakov«. Najboljši v Sloveniji, ki so tekmovali za Sparto (dodajmo, da je nekaj naših vrhunskih borcev manjkalo) so postali Jan in Luka Raškovič, Kovačec, Babić, Kovačič, Mohorič, Gjurkovski, Močnik, Lončarič in Lepenik. V skupnem seštevku so se na drugo mesto uvrstili Pantarjevi tekmovalci in na tretje mesto tekmovalci kluba Dragon. Posebej slovesen trenutek je bil, ko je predsednik WT Slovenija Zlatan Ranđelović izročil Jasni Golubič plaketo za uspešno sojenje in zastopanje Slovenije na olimpijskih igrah v Tokiu.

Najboljši posamezniki državnega prvenstva v borbah 2021

Naj član – Lin Kovačič (Sparta)
Naj članica – Nuša Urnaut (Red Power)
Naj mladinec – Luka Raškovič (Sparta)
Naj mladinka – Luna Šuc (Dragon)
Naj kadet – Aljaž Miklavčič (Pantar)
Naj kadetinja – Nika Rudolf (Pantar)

 

Ekipni rezultati 

Skupni seštevek 1. mesto Sparta, 2. mesto Pantar, 3. mesto Dragon, 4. mesto Kang, 5. mesto Orient, 6. mesto Šmartno Litija, 7. mesto Red Power, 8. mesto Gaiana, 9. mesto Hankuk.

Člani ekipno: 1. Sparta, 2. Pantar in 3. Red Power.

Mladinci ekipno: 1.  Sparta, 2. Dragon in 3. Pantar.

Kadeti ekipno : 1. Sparta, 2. Pantar in 3. Dragon.

Po koncu tekmovanja so si oddahnili tudi organizatorji na čelu s Tomažem Zakrajškom: »Zdi se mi, da je prvenstvo lepo uspelo. Končno smo imeli tekmovanje v Sloveniji. Imeli smo kar nekaj dela, da smo vse skupaj prilagodili trenutni situaciji. Od ringov naprej. Lepo je bilo videti, kako otroci žarijo. Res je, da njihove predstave niso bili vrhunske, a moramo vedeti, da niso imeli pravih tekmovanj skorajda dve leti. Zelo sem bil vesel, da se je na nas spomnil mojster Kim, ki nam je pripravil korejski obrok«. Kim je bil na državnem prvenstvu tudi v vlogi predsednika Korejskega društva v Sloveniji in je zmagovalcem kategorij podaril knjigo “Dejstva o Koreji”.  Državno prvenstvo je bilo za slovenske reprezentante odlična priložnost, da neposredno pred evropskim prvenstvom testirajo formo. Tiste, ki bodo tekmovali v Sarajevu čakajo v naslednjem tednu reprezentančne priprave. Kadeti se bodo zbrali v Mariboru, mladinci pa v Ljubljani.