Tudi Eindhoven diha srebrno

dutchopen2015Drugi tekmovalni dan (včeraj so bili aktivni mladinci) odprtega prvenstva Nizozemske, ki se odvija v Eindhovnu, oziroma prvi tekmovalni dan v članski konkurenci, se je najbolj izkazala Franka Anić, ki je z uvrstitvijo v polfinale drugič v dobrem tednu prišla do točk svetovnega pokala. Na poti proti vrhu je našo najboljšo borko kategorije do 67 kilogramov, s 3:0 v polfinalu, zaustavila  Švedinja Elin Johansson, ki je vodilna na svetovni lestvici. Anićeva je v šestnajstini finala zanesljivo, z 10:3 ugnala Feruzo Yergeshovo iz Kazahstana. V osmini finala je s 4:1 premagala Angležinjo Terri Lumb, v četrtfinalu pa z 1:0 Egipčanko Seham Elsawalhy, ki je bila na Nizozemskem peta nosilka (Anićeva je bila četrta). Tudi Dunja Lemajić, naša druga predstavnica je odlično odprla tekmovanje, saj je proti Egipčanki Hani Youseff OLYMPUS DIGITAL CAMERAdosegla dvanajst, oddala pa le dve točki. Žal je nato naletela na drugo nosilko, na Chio Chio Chuang iz kitajskega Tajpeja in izgubila z 2:7. Zelo blizu zmagi je bila v kategoriji do 49 kg Ana Petrušić, katero je v prvem krogu z 9:8 ugnala Mongolka Oyun Erdene Gansukh.

V teh dneh sta se na borišče vrnila dva naša vrhunska tekmovalca. Ob Nuši Rajher, ki je led prebila prejšnji teden v Švici, je Odprto prvenstvo Nizozemske kot test vzel Jure Pantar. »Žal sem drugo borbo predal, ker gleženj še ni v redu. Na turnir sem odšel predvsem zato, da si povrnem občutek za borbe. V prvem dvoboju sem se dobro počutil do sredine druge runde. Zatem me je začel boleti gleženj ne glede na to, kaj sem počel. Zato sem se odločil, da se ognem drugemu dvoboju, katerega sem zato OLYMPUS DIGITAL CAMERApredal. Zdaj se bom posvetil treningu in se pripravljal na turnir v Moldaviji, za katerega upam, da bom 100 % pripravljen«, je po koncu tekmovanja povedal Jure, ki je v prvem krogu z 9:8 premagal Egipčana Tamera Abdelmoneima. V tej kategoriji je do zmage prišel še Nejc Hladnik, ki je Abdelmoneimovega rojaka Ezzata, tako kot Pantar, premagal za točko (7:6). Domen Pirc je v prvem krogu proti Grku Konstantinosu Chamalidisu izgubil z 1:7.

Med tistimi Slovenci, ki bodo najbolj zadovoljni zapuščali Eindhoven, je mladinec Mark Stanić, ki se je v kategoriji do 73 kg prebil v finale. »V prvi borbi sem imel nasprotnika iz Avstrije. Čeprav sem Furtnerja poznal in sem ga enkrat premagal, je šlo za prvo borbo na turnirju. Ta pa je vedno težka. Tako je tudi bilo, naprej sem se uvrstil po izenačenem dvoboju. V drugi borbi je bil moj nasprotnik Goltekin Halilibrahim iz Nemčije. Z njim nisem imel pretiranih težav, saj sem zmagal z 12-imi točkami razlike in tako predčasno zaključil borbo. Zatem me je čakal visok in neugoden Poljak Marek Wozniak. Z dobro taktiko sem ga uspel premagati brez prejete točke. V finalu sem se pomeril še z enim Nemcem. Proti Andreasu Tauschu sem se predtem boril že dvakrat. Obakrat sem bil uspešnejši.  Tokrat je imel Tausch nekaj več sreče. Z nekaj neugodnimi udarci me je zadel v glavo in s tem prišel do razlike, katero sem lovil do konca dvoboja. Ni bil pretirano boljši, a si je zmago zaslužil. Jaz pa imam motiv za naslednjič. Vzdušje v dvorani je super in imamo se lepo«, je iz Nizozemske sporočil naš OLYMPUS DIGITAL CAMERAnajvišje uvrščeni mladinec. V kategoriji nad 78 kg je v prvem dvoboju po daljši odsotnosti zaradi poškodbe, slavil Lucijan Kobal, medtem ko sta druga dva mladinca, Patrik Divković in Sara Pungartnik izgubila v prvem dvoboju.  Jutri bo na programu drugi del članskega turnirja. Nastopili bodo še zadnji štirje slovenski reprezentanti –  Anita Kaltak, Nuša Rajher, Ivan Trajković in Rene Voglar.

Rezultati – člani

Kategorija do 68 kg (93 tekmovalcev)

Prvi krog

Domen Pirc : Konstantinos Chamalidis (Grčija) 1:7

Jure Pantar : Tamer Abdelmoneim (Egipt) 9:8

Nejc Hladnik : Hosny Ezzat (Egipt) 7:6

Drugi krog (1/32 finala)

Nejc Hladnik : Vasilii Nikitin (Rusija) – 1:17

Jure Pantar : Mohammad Bagheri Motamed (Iran) – predaja

Vrstni red: 1. Alexey Denisenko (Rusija), 2. Jose Antonio Rosillo Atencia (Španija), 3. Bernard Lorde ( Kanada), 3. Eduard Longobardi Radford (Španija)

Rezultati – članice

Kategorija do 49 kg (40 tekmovalk)

1/32 finala – Ana Petrušić : Oyun Erdene Gansukh (Mongolija) 8:9

Vrstni red – 1. Tijana Bogdanović (Srbija), 2. Patimat Abakarova (Azerbajdžan), 3. Panipak Wongpattanakit (Tajska) 3. Rukiye Yildirim (Turčija)

Kategorija do 67 kg (32 tekmovalk)

1/16 finala

Dunja Lemajić : Hana Youseff (Egipt) 12:2

Franka Anić : Feruza Yergeshova (Kazahstan) 10:3

1/8 finala

Dunja Lemajić : Chia Chia Chuang (Kitajski Tajpej) 2:7

Franka Anić : Terri Lumb (Anglija) 4:1

¼ finale

Franka Anić : Seham Elsawalhy (Egipt) 1:0

½ finale

Franka Anić : Elin Johansson (Švedska) 0:3

Vrstni red: 1. Elin Johansson (Švedska), 2. Chia Chia Chuang (Kitajski Tajpej), 3. Franka Anić (Slovenija), 3. Ekaterina Derbeneva (Rusija)

Rezultati – mladinci

Kategorija do 73 kg (16 tekmovalcev)

1/8 finala – Mark Stanič : Florian Furtner (Avstrija) – 7:3

¼ finale – Mark Stanič : Goltekin Halilibrahim (Nemčija) – 17:5

½ finale – Mark Stanič : Marek Wozniak (Poljska) – 7:1

Finale – Mark Stanič : Andreas Tausch (Nemčija) – 4:12

Vrstni red: 1. Andreas Tausch (Avstrija), 2. Mark Stanič (Slovenija), 3. Marek Wozniak (Poljska), 3. Tormod Davis (Kanada)

Kategorija do 68 kg (23 tekmovalcev)

1/16 finala – Patrik Divković : Donaldo Dizdari (Albanija) – 2:3

Vrstni red: 1. Wassim El Jilali (Danska), 2. Moysis Sachin Panagiotidis (Grčija), 3. Jahmal Kusmus (Nizozemska), 3. Victor Grorud (Norveška)

Kategorija nad 78 kg (10 tekmovalcev)

1/8 finala – Lucijan Kobal : David Jensen (Danska) – 10:7

¼ finale – Lucijan Kobal : Aleksandar Keselj (Nemčija) – 4:12

Vrstni red: 1. Mario Zekić (Hrvaška), 2. Marc Lenkewitz (Nemčija), 3. Dennis Schaible (Nemčija), 3. Aleksandar Keselj (Nemčija)

Rezultati – mladinke

Kategorija nad 68 kg (9 tekmovalk)

1/4 finale – Sara Pungartnik : Renatta Treviso (Mehika) – 0:9

Vrstni red: 1. Renatta Treviso (Mehika), 2. Maria Wajzer (Poljska), 3. Sarah Di Sinno (Nemčija) 3. Patrycja Pietrzakowska (Poljska)