V Celju podelili tudi priznanja za lani

Na združenem državnem prvenstvu, ki ga je Slovenska taekwondo zveza organizirala v Celju, so se v borbenem delu najbolj izkazali zastopniki mariborske Sparte, v tehničnem pa Kangovci iz Ivančne Gorice. Enajst klubov je tekmovalo v borbah, deset v pomsah. Sparta je zbrala 51 točk. Pantar na drugem mestu 22, Red Power na tretjem 19. Četrtouvrščeni Dragon jih je zbral 6, Hankuk in Kang 5, Orient in Pon Do Kwan Zagorje 4, Tempo 3, ter Šmartno Litija in Gaiana po 2. Kar se tehnike tiče, so bile točke razdeljene takale: 1. Kang Ivančna Gorica 94 točk, 2.Hankuk 84 točk, 3. Dragon 64 točk, 4. Kang Škofljica 48, 5. Pon Do Kwan Zagorje 25, 6. Šmartno Litija 23, 7. Pantar 18, 8. Red Power 14, 9. Gaiana 9 in 10. Sparta 0.

Lin Kovačič (Sparta) je bil najuspešnejši član. Do tega priznanja je prišel po dveh dvobojih in dveh zmagah. Enak izkupiček je v kategoriji nad 87 kilogramov uspel še Niku Auguštinu (Red Power). Zmage sta se veselila še Jure Tozon (Pantar) in Andraž Novak (Sparta). Najuspešnejša članica državnega prvenstva je postala Andreja Lepenik (Sparta), ki je v klubskem dvoboju (+73 kg) premagala Saro Borojo. Žal v ostalih kategorijah ni bilo dovolj prijavljenih tekmovalk. Tudi v mladinski konkurenci sta najuspešnejša Luka Raškovič (Sparta) in Nika Rudolf (Pantar) zmagala dva dvoboja. Dvakrat je zmagal tudi Hankukovec Bastian Antolović, ki pa je osvojil manj točk kot Raškovič. Z 22 udeleženci je bila fantovska mladinska konkurenca med številčnejšimi na državnem prvenstvu. Kadet Žiga Poglajen (Pantar) je bil v Celju eden izmed treh, ki so trikrat stopili na borišče in trikrat zmagali. Brez poraza so prizorišče med kadeti zapustili še Naj Auguštin (Red Power), Jakob Kastelic (Kang) in Nil Fevžer (Red Power). Z dvema zmagama se lahko pohvali še Luka Kos (Pantar), ki pa je izgubil klubski finale proti Poglajenu. Med kadetinjami sta po dvakrat zmagali Nika Ašanin (Orient) in Tena Jakovina (Šmartno Litija), enkrat pa Olja Bulatović (Pantar), Mila Vute (Orient), Medeja Mohorič (Sparta), Anabel Adamlje (Red Power) in Mia Lepenik (Sparta). Največja gneča je bila med mlajšimi kadeti. Zato sta do treh zmag prišla Luka Lampreht in Matias Koprivnik iz Red Powerja. Do dveh pa Filip Zupančič (Kang), Maks Kranjčič (Pantar) in Dominik Gončin (Orient). Med mlajšimi kadetinjami je zmage vpisalo devet bork. Največ po dve so dosegle Taida Hodžić (Pantar), Anemarie Kovačič (Red Power) in Ela Kavčič (Tempo). Tia Birčič (Pantar), Minea Kranjec (Pantar), Rajana Asankulova (Orient), Vita Škofič (Dragon), Nika Babič (Šmartno Litija) in Kristina Ukmar (Orient) so zmagale po enkrat. V kicku je največ točk zbral Pon Do Kwan Zagorje (28). Za njim sta se uvrstila Kang (19) in Dragon (15).

Kar se tehnike tiče, so državni prvaki postali Aleksander Kovač do osem let (Hankuk). Kris Horvat, (Red Power), Tajda Bašar (Kang), Nejc Carič Kranjc (Dragon) in Nikolina Sirar (Dragon) do devet let. Do štirinajst let Enej Gačnik (Dragon), Neža Berden (Kang), Jakob Kastelic (Kang), Adrian Kovač (Hankuk) in Mia Ratoša Rigler (Hankuk). Med mladinci so bili najbolj prepričljivi Bastian Antolovič (Hankuk), Lorena Zabukovec (Kang), Daniel Babič (Šmarno Litija), Nuša Šabič (Dragon), Nenad Luka Milanko (Hankuk) in Mina Milanko (Hankuk). V članskih kategorijah so državni prvaki postali Anže Krejan (Hankuk), Zala Rozina ( Pon Do Kwan Zagorje), Žana Velagič Jereb (Šmartno Litija), Hana Velagič Jereb ( Šmartno Litija) in Kristjan Ponebšek (Šmartno Litija). Med veterani so se zlatih medalj veselili Rok Mohar (Kang), Renata Mavrič (Kang), Andrej Krejan (Hankuk) in Branko Dukarič (Hankuk). V absolutni kategoriji sta slavila Tomaž Zakrajšek (Kang) in Lorena Zabukovec (Kang).

Državno prvenstvo je krovna organizacija izkoristila za podelitev plaket za dosežke v letu 2021. Naj športniki v borbah so postali član Ivan Konrad Trajković, mladinca Lin Kovačič in Anastasija Ljubinković, ter kadeta Jan Raškovič in Nika Rudolf. V tehniki so v letu 2021 najbolj prepričali članica Zala Rozina, mladinka Lorena Zabukovec in kadetinja Lara Zabukovec.