V Chagiju so organizirali trening tehnike

Taekwondo zveza Slovenije-WT je v soboto 26.1.2019 izpeljala v Ljubljani, v prostorih športnega centra Chagi drugi trening tehnike. Ta je pritegnil 19 udeležencev. Razdeljeni so bili, glede na stopnjo pasu v tri skupine. Šest klubov je poslalo v Ljubljano svoje predstavnike. Iz Kanga jih je bilo deset. K2 je bil zastopan s tremi, Pondokwan Zagorje in Pantar z dvema, Medvode in Red Power pa z enim.

V prvi skupini so bili tekmovalci do zelenega pasu. Teh je bilo sedem. Druga skupina je bila namenjena tistim do višjega rdečega pasu. Ta je bila najštevilčnejša, v njej je treniralo enajst udeležencev. V tretji skupini, ki je bila namenjena vsem s črnimi pasovi je treniralo 6 taekwondoistov. (Pet udeležencev je ostalo še iz prejšnje skupine in tako nadgrajevalo svoje znanje še z mojstrskimi poomsami).

V prvi skupini smo vadili od prve do četrte forme, v drugi skupini od prve do osme forme, v tretji skupini pa od osme do trinajste poomsae. Vsak trening je trajal dve uri. Cilj treningov je bil, da utrdimo znanje, ki so ga udeleženci pridobili že na prvih treningih tehnike, ki so potekali pod vodstvom trenerja Branislava Kuruce iz Srbije in smo jih imeli 15. in 16.12.2018, prav tako v Ljubljani.

Udeleženci so bili motivirani in so pokazali zanimanje za nadgrajevanje tehnike. Trudili so se izboljšati svoje znanje na treningih. Na ta način so osvojili kar nekaj novega znanja in utrdili že pridobljeno znanje. Pri vseh je bil viden napredek in vloženi trud se jim je izplačal.

Vesela sem, da smo v Sloveniji uspeli vzbuditi zanimanje tudi za tehniko, zato bomo v tem duhu v prihodnje poskušali organizirati čim več skupnih treningov, ter tako počasi dvigali nivo znanja v Sloveniji.

Cilj je, da bomo postali konkurenčni tudi na mednarodnih tekmovanjih, ki se jih bomo postopno začeli udeleževati. Najprej v okviru klubov. Proti koncu sezone bomo počasi začeli sestavljati tudi reprezentanco, da se bomo lahko skupaj predstavili na mednarodnih tekmovanjih.

 

Renata Mavrič, reprezentančna trenerka za tehniko

 

Izjave udeležencev

»V soboto 26. 1. 2019 sem se udeležila prvega letošnjega reprezentančnega treninga tehnike. Moj namen je bil, da se pripravim na Odprto prvenstvo Turčije, ki bo 17. 2. 2019 v Antalyi. Ta tekma bo odlična popotnica za prihajajoče priprave in tekme. Lahko bom ugotovila, kako daleč sem od vrha. Priprave so bile odlično vodene pod nadzorom reprezentančne trenerke Renate Mavrič, ki mi je namenila veliko časa. Posvetili sva se podrobnostim pri posameznih tehnikah. Dala mi je tudi nekaj napotkov, ki jih bom poskušala čim bolj učinkovito prikazati na tekmi. Trening je bil kakovosten. Ponovno sem se naučila nekaj novosti, ki mi bodo v prihajajoče zelo koristile.«

Nuša Urnaut, Red Power

 

 

Sobotni trening tehnike mi je bil zelo všeč, ker sem že osvojeno ponovila in tudi nadgradila. Naučila sem se tudi veliko novega. Prepričana sem, da takšni treningi veliko pripomorejo k znanju tehnike, ki pride prav vsem taekwondoistom.

Katja Medved, K2

 

Z veseljem sem se tudi tokrat udeležil seminarja, ki ga je vodila trenerka Renata Mavrič. Kot rekreativec sem bil s samim treningom zelo zadovoljen. Velik poudarek je bil na pravilni izvedbi ročne in nožne tehnike ter položajev. Opozarjala nas je na najpogostejše napake, ki se dogajajo pri izvedbi, ter na katere detajle moramo biti pozorni. Osebno mi tak seminar pomeni veliko, da svojo tehniko se bolj izpopolnim, ter dobra priprava na polaganje črnega pasu. Lahko povem, da sem tudi malo razočaran, da je udeležba na teh seminarjih zelo nizka. Lahko bi bilo več zanimanja s strani tekmovalcev in ostalih, da bi se raven tekmovanja v tehniki taekwondoja hitreje višala.

Dejan Novak, Kang

 

Sobotni trening tehnike se mi je zdel super, saj se vsakič naučim nekaj novega in tako nadgrajujem svoje znanje. Seveda je to tudi priložnost za druženje in izmenjavanje znanja.

Aja Komac, K2