V Marini d’Or Slovenci v polni zasedbi

Na prizorišču letošnjega kadetskega in mladinskega evropskega prvenstva v Marini d’Or, so mlajši opravili z zadnjim tekmovalnim dnem. V aktivni vlogi sta bila Tian Kranjec in Miha Bradač. Žreb je obema namenil nasprotnika iz Rusije. Kranjec se je v prvi rundi enakovredno zoperstavil Dmitryju Voroshilovu. Oba sta dosegla po dve točki. V drugi rundi je Rus prišel do manjše prednosti (6:4). V tretji, s točkami najbolj obilni pa je Voroshilov začel razliko višati. Dvoboj se je končal z rezultatom 22:10. Voroshilov je na koncu osvojil bronasto medaljo. »Letošnje evropsko prvenstvo si bom za vedno zapomnil. Super je bilo že zaradi tega, ker smo imeli veliko prostega časa. Navijali smo kot ekipa. Čas smo preživljali kot ekipa. Skoraj vse smo delali kot ekipa. V dvoboju sem užival in se trudil. Lahko bi bilo boljše. A kar je, je,« je poudaril Kranjec. Miha Bradač, ki je tekmoval v kategoriji do 53 kilogramov je imel v Rusu Vladislavu Budinu, ki je kasneje osvojil bronasto medaljo, neugodnega nasprotnika. Ta si je v prvi rundi priboril dvanajst točk prednosti, v drugi pa se je razlika povzpela na devetnajst. Dvoboj sta tekmeca končala z izidom 31:9.»Sem vesel da sem lahko sodeloval na evropskem prvenstvu. Pred dvobojem nisem bil živčen. Vzdušje je bilo odlično in tako sem se tudi počutil. Na nažalost sem moral priznati premoč Rusu. Kljub temu mi bo ostala Španija v prijetnem spominu, saj sem v Marini d’Or užival«, je povedal Bradač. Trener Luka Režek pa je dodal: »Evropsko prvenstvo je za nami in izkupiček je peto mesto Nikija. Vsi borci so prišli do pomembnih izkušenj. Danes sta kot zadnja na tatami stopila Miha Bradač in Tian Kranjec. Miha je odlično odprl borbo. Povedel je z udarcem v glavo. A je bil kasneje nasprotnik iz Rusije premočan. Boril se je odločno da zadnjih sekund. Verjamemo, da je bila Mihu to pomembna izkušnja, iz katere bo veliko odnesel. Tian je bil debitant na evropskem prvenstvu. Njegov prvi nastop, prav tako proti Rusu, se je odvijal fantastično. Rezultatsko je bil izenačen, a mu je v tretji rundi pošla koncentracija. Žal na svoj rojstni dan ni uspel zmagati. Smo pa mu zato fantje in dekleta iz kadetske in mladinske selekcije pripravili manjše presenečenje. Z Renejem sva zelo ponosna na fante. Mladincem želiva veliko uspešnih dvobojev v mladinski selekciji«. Ob Režku in Voglarju je kadete opazoval še Darko Kadić. Njegovo razmišljanje o dogajanju na evropskem kadetskem prvenstvu je takšno: Doseženi rezultati mogoče ne kažejo realne  slike o naših tekmovalcih. Neizkušenost je zahtevala svoj davek. Na trenutke so pokazali, da se lahko kosajo z vsakim. To je bilo vidno skozi njihovo srčnostjo. Padec koncentracije in kot sem že omenil neizkušenost na velikih tekmovanjih, sta glavna razloga, da so se nekateri dvoboji končali z višjo razliko. Verjamem, da bodo z izkušnjami, ki so jih nabrali na EP nadgradili sami sebe in jim bo to pomagalo pri doseganju rezultatov pri njihovih nadaljnih karijerah«.

Najuspešnejša država kadetskega evropskega prvenstva je bila z 22-timi medaljami Rusija. Njeni reprezentanti so osvojili kar devet zlatih medalj. (šest fantje in tri dekleta). Pri Turkih na drugem mestu so bile tri od trinastih medalj zlatega leska. Tretji so bili z dvema zlatima medaljama Grki. Slovenija je osvojila 20. mesto. Izmed naših sosedov so bili Madžari z zlato medaljo osmi, Hrvati pa z dvema srebrnima (skupno osem medalj) deveti. Italijani so bili z bronasto medaljo 17-ti. Kar se tiče skupnih uvrstitev v deški in dekliški konkurenci. Pri dekletih so pred Belgijkami in Turkinjami zmagale Rusinje. Pri fantih so se za Rusi uvrstili Turki in Grki. S tem, da so Rusi zbrali kar 1677 točk. Bolgari na drugem mestu pa »le« 549. Slovenijo so organizatorji uvrstili na 36-to mesto.

Jutri v Marini d’Or s tekmovanjem začenjajo mladinci. Kot prvi Slovenec bo nastopil Domen Molj. V prvem krogu kategorije do 45 kilogramov bo njegov nasprotnik Hrvat Mateo Pratljačić.

Rezultata slovenskih reprezentantov – 3. dan kadetskega evropskega prvenstva

  1. krog

Kategorija do 53 kilogramov

Miha Bradač : Vladislav Budin (Rusija) – 9:31

Kategorija do 61 kilogramov

Tian Kranjec : Dmitry Voroshilov (Rusija) – 10:22