V Trelleborgu tudi močna angleška reprezentanca

Olimpijski prvaki se počasi vračajo v tekmovalni ritem. Na Švedskem bo tekmovala Jade Jones, ki je bila pol leta neaktivna. Ob njej bo v angleški reprezentanci še enajst taekwondoistov!

Olimpijska zmagovalka Jade Jones

Ena najmlajših olimpijskih zmagovalk – ima šele 19 let – bo navkljub netekmovalnemu ritmu v zadnjem obdobju, v Skandinaviji ena najmočnejših otoških orožij. Taekwondoistka iz Walesa se tako vrača k tistemu, kar počne najraje. Pred odhodom v Trelleborg je dejala: »Ne vem natančno, kaj lahko pričakujem konec tega tedna. Povedali so mi, da bo v moji kategoriji nekaj kakovostnih deklet. Zato bo turnir dober test, da ugotovim, kje sem trenutno.«

Jonesova bo tekmovala v kategoriji do 57 kilogramov. Slovenci v ženski članski konkurenci nimamo svojih predstavnic, ob Pantarju in Trajkoviću bo na Švedskem nastopila mladinka Kaltakova. Talentirana Jonesova se je pred turnirjem v Skandinaviji udeležila treningov v Južni Koreji, kjer so se posvečali predvsem sparingom.

Ob najstnici, ki živi v Manchesterju, je najbolj znan tekmovalec v angleški reprezentanci Lutalo Muhammad, ki je v Londonu osvojil bronasto medaljo in bo v Trelleborgu nastopil kategorijo nižje kot Ivan Trajković, ki bo tekmoval med »težkaši«.

Vir: Yahoo sport