Vabilo, ki se ne odbija, medalje v Copenhagnu in turnir v Beogradu

Na spektaklu tudi naša borca

Na slovensko taekwondo zvezo je prispelo vabilo, v katerem iz svetovne taekwondo zveze sprašujejo, ali lahko računajo, da viber-image9se bosta Franka Anić in Ivan Trajković udeležila zaključnega turnirja velikih nagrad, ki ga bodo izvedli 9. in 10. decembra v azerbajdžanskem Bakuju. Gre za druženje najboljših športnikov sveta, za tako imenovani finalni Grand Prix, na katerem imajo pravico nastopa le povabljenci, oziroma po 16 najvišje uvrščenih posameznikov svetovne lestvice. Naša tekmovalca po točkah sicer nista tako visoko, a sta dovolj, da sta zaradi nekaterih odpovedi prišla do priložnosti, daimg_4109 se na zadnjem letošnjem turnirju pomerita z najboljšimi taekwondoisti na svetu! Seveda so iz pisarne slovenske taekwondo zveze poslali potrdilno pismo.

Slovencema dve tretji mesti

Vesela novica prihaja iz Skandinavije. V Kopenhagnu so organizirali mednarodno ETU A-Class tekmovanje. Na “Copenhagen Hwarang Cup 2016” je znanje tehnike prikazovalo 181 tekmovalcev. Med njimi sta bila tudi dva Slovenca. Josip Aleksej Požru in Urška Kragolnik Požru. Zakonski par se je dvakrat povzpel na stopničke za zmagovalce. Tretje mesto staunnamedosvojila med pari nad 31 let. Tretji je bil tudi Josip Aleksej Požru med posamezniki v kategoriji do 50 let. Ta rezultat je Urška Kragolnik Požru dopolnila s petim mestom med posameznicami, ki so tekmovale v kategoriji do 40 let.

V Beograd po točke za svetovno lestvico

V Beogradu bodo konec tedna izpeljali tradicionalno tekmo svetovnega pokala – Galeb Trophy. Odprto prvenstvo Srbije pomeni našim športnikom odlično priložnost za tekmovanje v bližini Slovenije. V Beograd bo odpotovala dokaj številčna slovenska trophy-banner-2016zasedba. Sestavljali jo bodo: Ana Ranđelović, Ana Petrušić, Adna Kadrić, Lejla Serdarević, Dunja Lemajić in Franka Anić v ženski konkurenci, ter Aleks Rogič, Žiga Korpar, Tadej Pirc, Matic Pajk, Matic Motaln, 14721585_10211386519520954_8566444757984582907_nJure Pantar, Domen Pirc, Patrik Divković, Nik Auguštin, Mark Stanič, Lucijan Kobal in Ivan Trajković. Letošnje tekmovanje bo petnajsto po vrsti. Na njem bo tekmovalo več kot 1000 športnikov iz 45-tih držav. V soboto bodo izpeljali tekmovanje v kadetskih in nekaterih mladinskih kategorijah. Preostanek mladincev in vsi člani se bodo predstavili naslednji dan, torej v nedeljo.