Za finale zmanjkalo le 0.5 točke

Na evropskem prvenstvu v tehniki, ki ga organizirajo na Portugalskem, v Lizboni, so opravili z drugim delom tekmovanj. Za nas je bilo najbolj zanimivo dogajanje v mladinski konkurenci, kjer je tekmovala Lorena Zabukovec. Žreb je določil, da je svoje znanje prikazala kot zadnja, 21 nastopajoča. Za prvo poomso je v povprečju prejela  6.84 točke, za drugi nastop pa 0.03 točke več, oziroma 6.87 točke. Skupno je to zneslo 34.30 točke, kar jo je pripeljalo na štirinajsto mesto. V naslednji del se je uvrstilo enajst najboljših posameznic. Kot zadnja je naprej napredovala Madžarka Flora Gubala, ki je za nastopa zbrala 34.80 točke. To je pomenilo, da je Zabukovčeva ostala prekratka za napredovanje le za 0.5 točke! Madžarka je v polfinalu ostala enajsta, najboljša nastopa pa sta uspela Dankinji Camilli Jespersgaard Pedersenovi, ki je z 36.90 točke prišla do rezultata dneva. V finalu je tekmovalo osem najvišje ocenjenih polfinalistk. Dankinja je z dvema izenačenima nastopoma ubranila prvo mesto, sodniki pa so ji prisodili 36.25 točke. Španko Lauro Alvares Suarez je slabša druga poomsae stala zlate medalje! Bronasto medaljo si je pritekmovala Italijanka  Claudia Cianci.

 

Dobitniki medalj drugega tekmovalnega dne

Mladinci – 1. Bastian Thinggaard Byrgesen (Danska), 2. Tomas Fernandez Herrerin Rodriguez (Španija), 3. Tristan Hery (Francija).

Mladinke – 1. Camilla Jespersgaard Pedersen (Danska), 2. Laura Alvarez Suarez (Španija), 3. Claudia Cianci (Italija)…. 14. Lorena Zabukovec (Slovenija)….

 

Pod 40 let (M) – 1. Alejandro Marin Borras (Španija), 2. Seyyid Burhaneddin Firat (Turčija), 3. Theo Van De Molengraft (Nizozemska), 3. Hyeon Wook Kang (Italija).

Pod 40 let (Ž) – 1. Nina Bansal (Norveška), 2. Baerbel Reiner (Nemčija), 3. Charlotte Pedersen (Danska), 3. Patricia Camino Ortega (Španija).

 

Pod 60 let (M) – 1. Antonio Moreno Rodriguez (Španija), 2. Mustafa Yilmaz (Turčija), 3. Andrea Notaro (Italija).

Pod 60 let (Ž) – 1. Sybille Forca (Francija), 2. Heekyung Reimann (Nemčija), 3. Esperanza Fernandez Iglesias (Španija).

 

Kadetski pari – 1. Ines Martins, Marco Palma (Portugalska), 2. Norah Ladegaard Pedersen, Gustav Lelinge (Švedska), 3. Dilan Yaprak Alan, Mustafa Aydin (Turčija).

 

Ekipno (M) pod 30 let – 1. Španija, 2. Finska, 3. Nemčija.

Ekipno (Ž) pod 30 let – 1. Turčija, 2. Danska, 3. Nizozemska.

 

Ekipno (M) nad 30 let – 1. Portugalska, 2. Nemčija, 3. Španija.

Ekipno (Ž) nad 30 let – 1. Turčija, 2. Španija, 3. Italija.

 

Prosti slog – nad 17 let (M) – 1. Andreas Bregnballe Sorensen (Danska), 2. Aykut Tasgin (Turčija), 3. Joao Miguel Santos (Portugalska).

Prosti slog – nad 17 let (Ž) – 1. Eva Sandersen (Danska), 2. Anastasiia Sumenkova (Rusija), 3. Gulsena Karakuyulu (Turčija).

 

Prosti slog – pari pod 17 let – 1. Turčija, 2. Rusija, 3. Italija.

 

Slike – ETU