Za konec je zmaga nekoliko dvignila povprečje

Zadnji dan svetovnega prvenstva, ki so ga včeraj končali v ruskem Čeljabinsku, sta bili na programu ženska kategorija do 62 kilogramov in moška do 80 kilogramov. Slovenijo je predstavljala Dunja Lemajić, ki je prvič nastopila na tako zahtevnem tekmovanju.IMG_3056a

V prvem krogu je proti Iris Carvallo (Ekvador) serijsko zbirala točke (prva runda 4:0), (druga runda 4:0) in tretja runda (4:0), tako da jo je sodnik 50 sekund pred koncem, ko je bil rezutat 12:0, razglasil za zmagovalko.

V drugem krogu se je pomerila z mladinsko evropsko prvakinjo iz lanskega leta, Španko Marto Calvo Gomez. Za razplet dvoboja je bila odločilna prva runda, v kateri je Gomezova dosegla IMG_3086asedem, Lemajićeva pa le eno točko. V drugi je Španka vodstvo povečala na 7:1, tretjo pa je s 4:0 dobila Lemajićeva. Skupni izid je bil 5:7 za Gomezovo.

S tem je skupni slovenski izkupiček na svetovnem prvenstvu naslednji. Šest tekmovalcev je na tatami stopilo enajstkrat in doseglo pet zmag. V odstotkih to pomeni 45,45%, oziroma je učinek naše reprezentance nekaj nižji od 50 odstotkov.

Najboljši rezultat je na SP med slovensko šesterico dosegla Nuša Rajher, ki je bila peta. Do tega rezultata je prišla z dvema zmagama. Po eno so dosegle Petrušićeva, Anićeva in Lemajićeva, brez nje pa sta ostala Pantar in Trajković. Reprezentanca bo čez 14 dni tekmovala na tekmi svetovnega pokala v Avstriji, čez mesec dni pa se bodo Aničeva, Rajherjeva, Trajković in Pantar udeležili Evropskih iger.

 

Reprezentančni dnevnik

IMG_3079aPo dolgih napornih osmih dneh čakanja, sem dočakala svoj dan tekmovanja. Vstala sem bolj zgodaj kot sicer, saj sem imela že drugo borbo. Bila sem malce živčna, saj nihče od ostalih kolegov ni osvojil medalje in so verjetno vsi upali, da bom rezultat popravila. V prvem krogu sem imela ugoden žreb in nasprotnico zlahka ugnala. V drugem kolu pa sem naletela na nosilko in kasnejšo podprvakinjo sveta. V prvi rundi sem zaradi dolgega čakanja občutila težo v nogah in to me je stalo do te mere, da si je nasprotnica zagotovila prednost kar nekaj točk. V drugi rundi sem jo IMG_3090aposkušala dohiteti. Na žalost mi udarca v glavo ni zabeležilo. Nato sem šla v tretjo rundo, kjer sem res dala svoj maksimum, vendar mi je zmanjkalo časa in tako se je dvoboj koncal z dvema točkama razlike. Menim, da je svoj davek terjalo tudi hujšanje in se tako v borbah nisem počutila najbolje. Žal mi je, da domov odhajamo brez medalje. Vendar je takšen šport. Nepredvidljiv. Upam, da so ostali, ki so nas gledali, kljub temu, da nismo nič osvojili, zadovoljni z našimi nastopi. Včeraj zvečer smo odpotovali domov. Sedaj nas čakajo novi izzivi. V Rusiji nam očitno ni bilo usojeno.

Dunja Lemajić