Za konec še eno deveto mesto

V španski Marini d’Or so končali s tridnevnim mladinskim evropskim prvenstvom, na katerem je tekmovalo 575 mladih športnikov. Med njimi je bilo pet Slovencev. Zadnji dan se je borila Anastasija Ljubinković. V prvem krogu kategorije do 63 kilogramov je bila njena nasprotnica Romunka Andreea Catalina Mocanu. Dvoboj je bil zelo napet in tesen. V prvi rundi je naša predstavnica vodila z 2:1. Po drugi je bilo 5:4, po tretji pa 9:8. Zaradi težke poti je bilo veselje po zmagi še večje, kot bi bilo ob gladkejši zmagi. Za precej težjo nasprotnico se je v drugem krogu izkazala Rusinja Polina Arzhevitina. Skozi celotni dvoboj je uspešno zaustavljala udarce naše reprezentantke. Prvo rundo je Rusinja zmagala s 5:0. V drugi rundi je dodala štiri nove točke, v tretji pa še tri in se z rezultatom 12:0 zanesljivo prebila v naslednji krog. Po dvoboju z Arzhevitino je Anastasija Ljubinković dejala: “Moje prvo mladinsko evropsko prvenstvo je potekalo v Španiji. Od sebe sem predvsem pričakovala, da se bom borila po svojih najboljših močeh. In to sem tudi storila. Z borbama sem zadovoljna. Mislim pa, da bi se lahko dvoboj z Rusinjo končal tudi boljše”. Zoran Zarić trener mladincev je po koncu evropskega prvenstva dodal: »Končal se je tudi tretji, zadnji dan tekmovanja. Glede na prikazano naših tekmovalcev in žreb, ki smo ga dobili, lahko rečem, da so se naši tekmovalci dobro  odrezali. Prikazali so izjemno borbenost in kakovostne dvoboje«.

Rusinje so bile tudi najbolj uspešne, kar se skupnega dnevnega seštevka tiče. Osvojile do dve zlati medalji, ter srebrno in bronasto. Hrvaška je bila druga po uspešnosti, saj je zlatu dodala še srebro. Na tretje mesto se je s srebrno medaljo zavihtela Velika Britanija.

 

 

Rezultata Ljubinkovićeve na mladinskem evropskem prvenstvu

Kategorija do 63 kilogramov

  1. krog

Anastasija Ljubinković : Andreea Catalina Mocanu (Romunija) – 9:8

  1. krog

Anastasija Ljubinković : Polina Arzhevitina (Rusija) – 0:12

Vrstni red: 1. Liliia Khuzina (Rusija), 2. Polina Arzhevitina (Rusija) 3. Viviana Valentino (Nemčija), 3. Alicja Kowandy (Poljska), … 9. Anastasija Ljubinković (Slovenija).