Začelo se je z dvema zlatima medaljama, zdaj Slovenec na Slovenca

Plodni so uvodni tekmovalni dnevi leta 2018 v mednarodnem merilu. Dva naša borca sta se izstrelila med zvezde. V nemškem Sindelfingenu so organizirali Evropski predsedniški pokal za otroke, kjer je šel do konca kadet mariborskega KBK Lin Kovačič. Na drugi strani Evrope, v turškem Carigradu pa je na Ekipnem evropskem prvenstvu do prvega pravega mednarodnega slavja prišel Nik Auguštin, ki je zastopal barve drugega mariborskega kluba Red Powerja.

Kovačič, eden naših najbolj obetavnih kadetov je v Nemčiji, v eni najbolj razvitih evropskih taekwondo držav po prvem krogu, v katerem je bil prost, v drugem nadigral Francoza Mathea Devillaza in ga premagal s 16:2. Suvereno je »padel« tudi Grk Dionysios Flemotomos, ki je dosegel tri, izgubil pa deset točk. V mini grški seriji je sledil Marios Liatos, ki je izgubil s 13:7. Še najbolj se je upiral naslednji, Chouridis Ilias katerega je Lin ugnal s 7:5. Za konec je sledil še finale, katerega je Lin dobil s 6:5. Padel pa je Nemec Emre Can Tepe. V Sindelfingenu se je konec prejšnjega tedna borilo 1239 tekmovalcev, ki so zastopali barve 234 klubov. V Kovačičevi kategoriji do 49 kilogramov je tekmovalo 39 kadetov. »Veliko smo trenirali in se tako pripravljali na ta turnir. Zelo sem vesel uspeha, petih zmag na tem močnem tekmovanju. Predvsem mi veliko pomeni zadnja zmaga proti nasprotniku iz Nemčije, ki je bil na lanskem evropskem prvenstvu bronast. Zlata medalja na tem tekmovanju mi je vliva veliko motivacije in samozavest za nadaljnje turnirje. Predvsem za evropsko prvenstvo, ki nas čaka v tem letu in na katerem si želim priboriti medaljo.« Kovačič si je v Nemčiji kot eden dobitnikov medalj omogočil vabilo na letošnje Evropsko kadetsko prvenstvo.

Zelo vesel je v teh dneh kandidat za mladinsko reprezentanco Nik Auguštin. Naš najtežji mladinec (+78 kilogramov) se je napotil na evropsko klubsko prvenstvo, kjer je prišel do konca. Najprej je Turka Dogusa Karadeniza premagal z 11:5. V polfinalu se je znova veselil. Od Bolgara Kristiyana Zlateva je bil boljši z 12:9. Sledil je Turek Mahir Emre Sakallioglu in za Nika najtežji dvoboj na turnirju. A je tudi tega vrhunsko oddelal. Dvoboj je dobil z 21:20. »Turnir je bil odlično izpeljan. Pogoji za trening in tekmovanje so bili odlični. Imel sem tri dvoboje. V prvem sem bil zelo živčen, ampak sem ves čas kontroliral potek borbe. V drugem sem se bolj sprostil. Rezultat ni bil visok, ampak oddelal sem dobro borbo. V finalu sem se boril z malo višjim Turkom. Celo borbo sem imel aktiven rezultat. V zadnji rundi mi je za nekaj trenutkov padla koncentracija in sem dobil dva udarca v glavo, ampak sem vseeno imel dovolj prednosti in zmagal. Za začetek sezone sem zelo zadovoljen z oddelanimi borbami. Pripravljen sem in to je odlična popotnica za to leto!«. V Turčiji je tekmoval tudi Tilen Ajhmajer. Bosanca Jusufa Alija Rasidagića je premagal 19:7. V drugi borbi je bil boljši od Turka Hayrettina Arslantasa s 9:4, v tretjem dvoboju pa je bil Kazahstanec Yerassyl Bekbolat enostavno premočan. Na evropskem klubskem prvenstvu  bodo danes znova slovenske minute. Zanje bosta poskrbela Jure Pantar in Matic Motaln. Žreb v kategoriji do 68 kilogramov je bil neusmiljen, saj je združil Jureta in Matica…..