Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Azerbajdžanec Dadashov je bil konkretnejši

V Beogradu so začeli z evropskim članskim prventvom. Na programu so bile prve štiri kategorije. Med drugim tudi v najlažji moški do 54 kilogramov. V njej je nastopil Domen Molj. Žreb mu je namenil devetega nosilca, Azerbajdžanca Sayada Dadashova. Osmi nosilec je dvoboj dobro odprl, saj je povedel z 2:0. Takoj zatem je nasprotnik našega reprezentanta prevzel pobudo. Najprej je izenačil na 2:2. Odločilni trenutki v tej rundi so se zgodili konec prve minute, ko je Dadashov najprej napadel z roko in takoj nato uspešno izvedel udarec v glavo, ki mi je prinesel vodstvo s 6:3. To prednost je nato povišal še za dve točki. V zadnjih sekundah runde se je vglavnem umikal in z izidom 10:4 zmagal v uvodni rundi. Podobno se je odvijala druga runda. S tem, da je Azijec z nožnim udarcem iz obrata povedel s 4:0. Izredno dobro je spremljal Moljeve akcije in s protiudarci prihajal do točk. Povedel je z 9:1. V zadnjih sekundah dvoboja je Domen nekoliko omilil poraz, izgubil je z 9:4. »Danes sem končal z nastopi na Evropskem prvenstvu že po prvem dvoboju. Žal rezultat ni takšen, kot sem hotel. Kljub dobrim pripravam, zbranosti, sproščenosti je na koncu pretehtala izčrpanost nog zaradi hujšanja. Sedaj je čas za dokončno prestavitev v višjo kategorijo. V njej bom poskušal

nadoknaditi točke, ki sem jih izgubil v Beogradu«, je povedal Domen Molj. Evropsko prvenstvo ima status G4, kar pomeni, da bodo tako današnji zmagovalci, kot tudi vsi ostali v naslednjih treh dneh prejeli po 40 točk za svetovno lestvico. 

Prvi tekmovalni dan so lahko bili hkrati najbolj zadovoljni in najbolj razočarani v turški reprezentanci, saj so v štirih kategorijah osvojili štiri medalje. Zlato in tri srebrne. Slednje pomeni, da so tekmovalec in tekmovalki izgubili v finalu.

Naš drugi predstavnik v Beogradu bo Nikolaj Bulatović

Jutri bo na blazine beograjskega sejmišča stopil Nikolaj Bulatović, ki tekmuje v kategoriji do 58 kilogramov. Njegov prvi nasprotnik bo Izraelec Ori Patishi. Če bo uspešno preskočil prvo oviro, se bo v naslednjem dvobou pomeril z drugim nosilcem, Italijanom Vitom Dell’Aquilo. Slednji je eden največjih zvezdnikov v taekwondoju, saj je olimpijski zmagovalec in dvakratni svetovni prvak. Tako, da je Bulatović zagotovo izjemno motiviran da premaga Patishija, saj nima pogosto priložnosti, da bi bogatil izkušnje v dvoboju z enim najboljših taekwondoistov na svetu.

Dobitniki medalj prvega tekmovalnega dne

Moški

Kategorija do 54 kilogramov

1. Ubeyde Furkan Comoglu (Turčija), 2. Konstantinos Dimitropoulos (Grčija), 3. Josip Teškera (Hrvaška), 3. Maksym Manenkov (Ukrajina),….9. Domen Molj….

Kategorija do 63 kilogramov

1. Gergely Omar Salim (Madžarska), 2. Hakan Recber (Turčija), 3. Volodymyr Bystrov (Ukrajina), 3. Tobias Hyttel (Danska)

Ženske

Kategorija do 49 kilogramov

1. Adriana Cerezo Iglesias (Španija), 2. Merve Kavurat (Turčija), 3. Supharada Kisskalt (Nemčija), 3. Bruna Duvančić (Hrvaška)

Kategorija do 73 kilogramov

1. Althea Laurin (Francija), 2. Sudeyaren Uzuncavdar (Turčija), 3. Matea Jelić (Hrvaška), 3. Yanna Schneider (Nemčija)