Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dve odličji v Hamburgu (14.3.2011)

Minuli konec tedna je slovenska reprezentanca v olimpijski WTF verziji taekwondoja nastopila na mednarodnem turnirju A – kategorije v Hamburgu v Nemčiji, od koder se vrača z dvema odličjema.

V izredno močni konkurenci v Hamburgu se je v slovenski članski reprezentanci do medalje prebila edino Mariborčanka Nuša Rajher. Rajherjeva je po dveh zmagah v polfinalu morala priznati premoč nasprotnici iz Turčije, s čimer je osvojila bronasto medaljo. “V vseh treh borbah nikakor nisem nikakor uspela ujeti pravega ritma, kar se mi je maščevalo v polfinalu. Turkinja je uspela povesti s kar 6 : 0, nato pa pričela taktizirati. Sama sem nato uspela zaostanek zmanjšat na 6 : 5, vendar pa mi je za preobrat rezultata zmanjkalo časa,” je svoje nastope ocenila najboljša slovenska tekmovalka.

Smola je spremljala tudi drugo slovensko dobitnico medalje, mladinko Ano Petrušič. Ana se je po štirih zmagah v finalni borbi poškodovala, tako da je morala dvoboj predati in se zadovoljiti s srebrno medaljo.

V slovenski reprezentanci je tri zmage dosegel Jure Pantar, po dve zmagi pa sta dosegla Nejc Hladnik in Jakob Jereb. Omenjeni tekmovalci so zasedli 5. do 8. mesto.

Konkurenca na Odprtem prvenstvu Nemčije je bila izredno močna, saj so reprezentance turnir izkoristile za spoznavanje konkurence in kontrolne borbe za nastop na kvalifikacijah za olimpijske igre 2012 v Londonu. Tekmovanja so se udeležile vse svetovne velesile taekwondoja, med njimi tudi Iran, Turčija, Azerbaidžan, Kanada, ZDA in Tajska, nastopile pa so tudi ekipe iz Brazilije, Čila, Jordanije in Malija.