Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dve v Španijo, po ena na Hrvaško in v Turčijo

Na evropskem prvenstvu do 21 let, ki ga organizirajo v romunski Bukarešti, so opravili v predzadnjo četrtino tekmovalnega programa. Danes so se za kar se da visoke uvrstitve potegovali v moških kategorijah do 63 in 87 kilogramov, ter v ženskih do 49 in 67 kilogramov. Neporaženi so ostali Španec Exposito, Hrvat Bilić, Turkinja Oztabak in Španka Moreno Reyes. V kategoriji do 67 kilogramovje imela Slovenija predstavico v Niki Rudolf, ki je bila ena izmed 28-tih nastopajočih taekwondoistk. V prvem krogu se je borila proti Srbkinji Andrei Paunović. Srbkinja si je odločilno prednost v prvi rundi zagotovila deset sekund pred njenim koncem, ko je video re play potrdil njenemu trenerju, ki je zahteval zadetek z nogo v glavo. Te tri točke (prve v dvoboju) so bile dovolj, da je Paunovićeva zmagala uvodno rundo, katere rezultat je bil 2:4. V drugi rundi je zaradi kazni Srbkinji, Rudolfova povedla z 1:0. Na polovici runde se je izid spremenil v 1:2. Nato je dvakrat učinkovito roko uporabila naša reprezentantka, in prešla v vodstvo s 3:2. Žal je pet sekund pred koncem runde Paunovićeva prišla do dveh točk in z rezultatom 3:4 napredovala v drugi krog. Tam jo je z 2:0 premagala Nizozemka Minkova, ki je kasneje postala evropska podprvakinja. Jutri bosta v Bukarešti Slovenijo zastopala dva mlajša člana. Oba se bosta borila v kategoriji do 68 kilogramov. Jaka Babić bo v drugem krogu izzival Švicarja Gallanda. Tudi Luka Raškovič bo s turnirjem začel v drugem krogu. Njegov nasprotnik bo Italijan Brizzolari.

 

Dobitniki medalj na evropskem prvenstvu do 23 let – predzadnji tekmovalni dan

 

Moška kategorija do 63 kg

  1. Iker Exposito (Španija), 2. Volodymyr Bystrov (Ukrajina), 3. Daniele Biscosi (Italija), 3. Simur Mirzoiev (Ukrajina)

 

Moška kategorija do 87 kilogramov

  1. Josip Bilić (Hrvaška), 2. Artem Harbar (Ukrajina), 3. Erik Farmakas (Švedska), 3. Rahmet Baran Simsek (Turčija)

 

Ženska kategorija do 49 kg

  1. Elif Ilgin Oztabak (Turčija), 2. Indra Boden (Švedska), 3. Ilenia Elisabetta Matonti (Italija), 3. Noa Romero (Španija)

 

Ženska kategorija do 67 kilogramov

  1. Lena Moreno Reyes (Španija), 2. Amy Mink (Nizozemska), 3. Giulia Maggiore (Italija), 3. Julia Nowak (Poljska)….17. Nika Rudolf (Slovenija).

 

Slika ETU